Dcera Johanka má o práci svého otce přehled. Už od malička se sama zajímala o to, kdo byl její otec a co dělal. „Johanka si v rámci Architecture Week v Praze, kde dělám každý rok výstavu, provází svoje spolužáky ze školky a říká, že tohle dělal táta, a je hrdá. Vypráví o tom jako kunsthistorik v šestiletém vydání. Zajímá ji to stejně jako jiné věci. Má ve svém pokojíčku obrazy od svého dědečka a to se jí taky líbí. Je obklopena díly celé rodiny,“ uvedla Eliška Kaplicky, kterou Johančin zájem velice dojímá, v rozhovoru pro iDnes.cz.

Spolu také odhalily model z lega, který byl postaven po vzoru Kaplického knihovny Chobotnice. „Johanka se sama zeptala a byla hrdá na to, že tato stavba je navržená jejím tatínkem,“ řekla vdova po architektovi.

Pomalu se v malé Johance také začínají probouzet umělecké sklony. Mamince vyzdobila kancelář svými výtvarnými díly, která namalovala ve školce. Také se věnuje tanci, který ji moc baví. „Neustále tancuje, ale má podobné pohyby jako můj muž. On byl vysoký, měl dva metry, Johanka je taky vysoká, takže jsou to takové zvláštní pohyby. A po mně má přirozený optimismus. Je sluníčko pro celou rodinu. Kamkoli vstoupí, s ní přichází dobrá nálada a je strašně oblíbená,“ dodala Eliška Kaplicky.

Fotogalerie
5 fotografií