Christie začala její váha trápit už na základní škole, kdy se jí posmívali, že je oplácaná. „Byla jsem vždycky větší než všichni ostatní,“ vypraví blondýnka, kterou posedlost štíhlým tělem dovedla až na pokraj smrti.

Photoshopem upravené fotky Mirrandy Kerr odstartovaly můj problém s tělem. Myslela jsem si, že takhle vypadat je to správně,“ přiznala 18letá Christie Swadling, jejíž jedinou starostí by měl být výběr, kam půjde na školu a co bude v životě dělat. Místo toho bojuje o holý život a snaží se dostat ze spárů mentální anorexie.

„Hubla jsem čím dál víc. Byla jsem hubenější než ty modelky. Ale pak nastala fáze, kdy už jsem se o ně přestala zajímat a upřela jsem pozornost pouze na své tělo. Chtěla jsem být hubenější a hubenější,“ popsala svou nemoc Christie, která natočila video, aby byla odstrašujícím příkladem pro ostatní blbnoucí dívky.

Christie se vrhla na sport, v čemž ji podporoval její táta. Dívka se do toho doslova zažrala, ale postupně si začala nakládat větší dávky a snižovat příjem potravy. „Dostala jsem se do momentu, kdy jsem byla hubenější než Miranda, v jednu chvíli jsem byla ráda, za chvíli jsem s tím byla nespokojená,“ popisuje peklo, kterým si prošla. „Byl to ďábel v mé hlavě, který mě ponoukal, že musím být stále hubenější,“ popsala.

V nejhubenějším období měla pouhých 31 kilo. Na své 17. narozeniny zkolabovala a musela do nemocnice. V tu dobu jedla ve dvou jídlech denně maximálně 300 kalorií. Když se do nemocnice dostala potřetí, konečně se v její hlavě něco změnilo. „Podívala jsem se do zrcadla a byla jsem v šoku z toho, co jsem viděla. Viděla jsem, že se zabíjím,“ vzpomíná na moment změny.

Christie má tisíce odběratelů na YouTube i Twitteru a Instagramu, kteří sledují, jak bojuje s nemocí, jak konečně přibírá a jak mění svůj přístup k jídlu. „Píše mi spousta mladých dívek, že jsem jim zachránila život,“ říká Christie.

I když se stále její strava nepřibližuje doporučenému vyváženému zdravému standardu, přece jenom se snaží více jíst. Nyní se vrhla na raw dietu v poměru 80 % zelenina a ovoce, 10 % zdravé tuky a 10 % proteiny. Každé ráno cvičí jógu, večer pilates.

Jak vypadá její strava dnes

snídaně: půlka melounu a dva kusy marakuji

oběd: dvě smothie z banánu, manga, kokosové vody a špenátu

večeře: 400 g kukuřičných těstovin s plechovkou rajčat a zeleninou

Fotogalerie
15 fotografií