Metoda NeoSMILE 3D (nebo také ReLEx Smile) je průlomem v laserové korekci dioptrických vad. Její hlavní předností je šetrnost. Na povrchu rohovky se nevytváří lamela (flap) jako u předchozích metod typu LASIK. Rohovka tak zůstává celistvá a pevná.

Studený laser

Během operace NeoSMILE 3D působí na oko pouze jeden, femtosekundový, laser. „Pod povrchem rohovky separuje laser přebytečnou tkáň, která způsobuje neostré vidění. Tu následně chirurg pomocí speciální pinzety z nitra rohovky odstraní. Úplně odpadá použití excimerového laseru, který u metody LASIK přebytečnou tkáň pálil. Nová metoda je tedy nejen šetrnější, ale navíc také pacienta netrápí pachem spálené tkáně,“ objasňuje primářka brněnské Oční kliniky NeoVize, MUDr. Věra Kalandrová. 

Šetrnou metodou NeoSMILE 3D je možné odstranit dioptrie do dálky i astigmatismus. „NeoSMILE 3D je pro nás mezi laserovými metodami volbou číslo jedna,“ doplňuje svoji kolegyni primářka Oční kliniky DuoVize Praha, MUDr. Lucie Valešová.

Dioptrie odstraňuje pouze femtosekundový laser. Plyšák pomáhá proti stresu.
Autor: NeoVize

Ostrý zrak již večer po operaci

Pro metodu NeoSMILE 3D se rozhodla i Linda. „Operace jsem se vůbec nebála. Naopak jsem se moc těšila, až uvidím bez brýlí," popisuje své nadšení pacientka. „Na operačním sále jsem strávila jen pár minut. Po zákroku mě chvíli pálily oči, ale to brzy přešlo. Odpoledne jsem několik hodin spala, a když jsem se probudila a otevřela oči, nejprve jsem se lekla, že jsem si před spaním zapomněla vyndat kontaktní čočky. Teprve pak mi došlo, že už je nikdy nebudu potřebovat," usmívá se Linda. 

Na operačním sále stráví pacient asi 30 minut a po krátké kontrole odchází domů.
Autor: NeoVize

Život bez dioptrií je kvalitnější
Podle průzkumu mezi pacienty, kteří podstoupili laserovou operaci na klinikách NeoVize a DuoVize, pociťuje 84% lidí po zákroku vyšší sebevědomí a 77% oceňuje vyšší pohodlí v životě bez brýlí nebo kontaktních čoček.

Více informací na www.neovize.cz a www.duovize.cz