Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zabil mi 3 kamarády, říká profesorka o masovém vrahovi z Brodu

Autor: Pavel Schuster, jč - 
1. března 2015
05:00

Jsou to dva rozdílné příběhy. Profesorce z Uherského Brodu Miroslavě Polákové (59) vzal masový vrah Zdeněk K. (+63) hned tři kamarády. Zabil je, když obědvali v restauraci Družba. Byli ve špatný čas na tom nejhorším místě... Naopak velké štěstí měl pan Libor, který vyhrál, i když si nevsadil. Vyhrál totiž život. Zdržel se a do restaurace nedorazil.

»Obrovské osobnosti, opora, intelekt«. To jsou slova, která používá Miroslava Poláková, profesorka gymnázia v Uherském Brodu, když vzpomíná na své tři zavražděné kamarády. Tedy tři z osmi obětí vraždění, kterého se dopustil masový vrah Zdeněk K.! Karel V., Oldřich K. (+66) a Jiří V. byli pro Miroslavu vždy oporou. Znali se 30 let.

„Vzpomínám na ně jako na výborné kamarády, kteří by mi kdykoliv, kdybych potřebovala, pomohli. Patřili k těm, kteří by nikdy nikoho nepodrazili,“ vypráví žena oblečená v černém a přiznává, jak ji bolí srdce...


Jejich smrt je ztráta i pro Uherský Brod. „Oni patřili k duši našeho města. Dávali mu punc uherskobrodského intelektu starší generace,“ vzpomíná profesorka Poláková a loučí se se slovy: „Žádný člověk není nahraditelný a tito tři moji kamarádi obzvláště ne...“

Video Zeman se uklonil u památečního místa za oběti masakru v Uherském Brodě. - Blesk - Pavel Schuster
Video se připravuje ...

Libor (29): Nevsadil si, ale vyhrál život

Mezi oběťmi, které v úterý popravil Zdeněk K. (†63) v uherskobrodské restauraci Družba, mohl být Libor Milička (29). Měl štěstí, vyhrál sázku na život. A to tím, že si výjimečně nevsadil…

„Chodím tam na oběd a pravidelně sázet. Sázenky přijímají od půl jedné, kdybych tam byl, už s vámi nemluvím,“ říká mladý strojař. Vrah se do objektu dostal pár minut po půl jedné. Znal servírku. Měl neskutečné štěstí, už měl dokonce připravený tiket a chtěl si vsadit na večerní hokejové a fotbalové zápasy.

„Jenže se u nás na ubytovně Slováckých strojíren stěhovalo, to mne zdrželo, kdyby ne, před odpolední směnou bych určitě na Družbu šel. Znal jsem zavražděnou servírku (Editu Š. /†44/ zastřelil šílenec jako první, právě nesla hostům polévku, pozn. red.), byla bezvadná. Bylo absolutní štěstí, že už bylo víceméně po obědech, když tam střelec přišel, ten masakr mohl být ještě větší,“ říká Libor.

Video Zprávy: Příběhy lidí, kterým krutý střelec z Brodu popravil příbuzné a kamarády! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

b.o.y ( 1. března 2015 17:49 )

Soudružka Poláková učí na gymplu v Hradišti, pisálkům z Blesku nemůžete věřit každé slovo. Taky to není žádná profesorka, ale jenom doktorka, přičemž ani ten doktorát neudělala na první pokus, ale s dizertační prací ji jako příliš komunisticky tendenčně napsanou vyrazili.

xxkdosixxx ( 1. března 2015 15:59 )

Nejvtipnější je, že žádná Poláková na gjak neučí, leda že by byla jako záskok. Na stránkách školy nikde uvedena není...

deratizater ( 1. března 2015 14:16 )

Řešení je jednoduché jak omezit taková zvěrstva masakry.Prostě zakázat civilním osobám nošení střelných zbraní a vydávání zbrojních průkazů.Myslivci by měli mít uložené zbraně na policejní stanici v trezoru a jen na dobu honu by se jim je měly vydat.Je zrušen trest smrti tak tímto nemají právo ani občani na někoho střílet.Osobní obrana se dá účinně zajistit paralyzerem nebo pepřovými spreji. V Anglií nesmí nosit nikdo střelné zbraně na veřejnosti ani policajti pokud nejdou do akce.

jaromir123 ( 1. března 2015 14:10 )

Obědvat v restauraci je pomalé umírání. Tedy nelezte na oběd do restaurací a budete na tom lépe.

tgbb ( 1. března 2015 13:13 )

za socíku by měl pachatel práci bydlení a klidný život stejně jako dalších 1,4 milionu lidí bez práce stejně jako dnes miliony lidí okradených exekutorskými a lichvářskými mafiemi, stejně jako miliony lidí okradených o výplaty podnikatelskými zloději takže by všichni žili, stejně jako oběti obrovského počtu vražd spáchaných podnikatelskými zloději po havlově amnestii i v současnosti

Zobrazit celou diskusi