Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kvůli rakovině mu vyndali z nohy kost! Jenže to zpackali a chlapec umírá!

Autor: zr - 
22. února 2015
17:42

Začalo to obyčejnou bolestí v noze. Čečenskému chlapci byla diagnostikována rakovina stehenní kosti. Podstoupil řadu operací, žádná mu však nepomohla. Rodina viní lékaře, kteří přestali komunikovat. Doktoři zas tvrdí, že rodina nepostupovala, jak měla. Nicméně chlapci dochází čas. Umírá na infekci a rodina nemá peníze na léčbu.

Diagnóza rakovina stehenní kosti byla pro rodinu šok. Nevěděli však, co je ještě čeká. Museli shánět horentní sumy peněz na operace, které ale nijak nepomohly. Některé byly přímo špatně odvedené. Dokonce hrozilo, že malému Turpal-Ali Turluevovi nohu amputují. Německý specialista prof. Rudolf Ascherlem však tvrdil, že to není nutné. Prý provede zákrok, po kterém nebude mít chlapec žádné následky a vše bude v pořádku.

Zdálo se, že vše proběhlo, jak mělo. Lékař operaci označil za povedenou. Chlapci do kosti voperoval kovovou destičku, ta se ale po čase začala ohýbat a Turpal trpěl velkými bolestmi. Šrouby se mu volně pohybovaly v noze i po druhé operaci stejného typu, kterou částečně hradila firma Zimmer (výrobce destičky) a částečně profesor Ascherl, který naprosto odmítl, že by při operaci udělal chybu. Stejně tak firma Zimmer tvrdí, že destička byla naprosto v pořádku. Bohužel ani tato operace nepomohla. Jak Turpal rostl, destička se opět uvolnila a dokonce prořízla kůži a trčela mu z nohy ven.

Tehdy s rodinou ukončil kontakt operatér Ascherl, který je odkázal na svého pomocníka. Do případu se vložil i čečenský prezident Ramzan Kadyrov, který chlapci zajistil peníze na další operaci – při té mu byla z těla vyňata celá stehenní kost. Od té doby je chlapec do půlky těla zasádrovaný a nemůže se hýbat. Jeho rodina nemá finance na další léčbu, injekce mu denně píchá jeho matka a také zajišťuje nutné převazy.

Rodina musí sehnat peníze na voperování endoprotézy, která by snad měla chlapce zachránit. Ale kromě špatně rostoucí nohy a poničené páteře má Turpal další, mnohem horší problém – po těle se mu začala šířit infekce, která jej může zabít. Rodina musí jednat rychle.

Výkonný ředitel nemocnice, kde pracuje profesor Ascherl S. Holm k případu podle serveru Lidovky.cz řekl: „Profesor Ascherl zůstal v kontaktu s matkou i poté, co změnil působiště. Podle jeho slov nabídl rodině lékařskou i finanční pomoc, když se loni dozvěděl o těžké situaci rodiny. Nakonec se to však nepovedlo kvůli problémům s vízy, ale také kvůli finančním požadavkům rodiny, které sahaly daleko za hranici léčby. Stále usiluje o nejlepší řešení a před pár dny nabídl možnost operace ve svém novém působišti.“

vrahrychtar ( 23. února 2015 06:20 )

dobrou chut vam preji Kostelecke uzeniny a agent Babis

jir.ass ( 23. února 2015 00:00 )

Seš na Blesku. Buďme rádi že místní pisálci neumístili stehení kost na krk.

jir.ass ( 22. února 2015 23:57 )

Posledního půl roku chodím na onkologii na Bulovce a tak narváno jsem neviděl ani o Vánocích v Kauflandu, když vyhlásili 90% slevy. Děsný. Koukat na 80letý ženský, jak 2 hodiny stojí na chodbě, nemají si kam sednout a opírají se o berle, jelikož je přerváno... Ale horší bylo, jak byli ti důchodci strašně protivní. S tak zlými lidmi jsem se nikdy nesetkal! Ale chápu je. Poslední tažení před smrtí.

wallster ( 22. února 2015 20:31 )

česká dětská onkologická oddělení jsou asi prázdná, když musí psát o nějakém čečenci. ikdyž je to pech

newdawn ( 22. února 2015 18:55 )

A nebylo jednodušší tu nohu odebrat ? Mohl být sice bez nohy, ale fit...

Zobrazit celou diskusi