Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

V Německu pátrali po tříleté holčičce: Našli ji čeští policisté!

Policisté při náhodné kontrole vozidel na parkovišti u dálnice D1 našli holčičku, po které bylo vyhlášeno pátrání v Německu. (Ilustrační foto)
Policisté při náhodné kontrole vozidel na parkovišti u dálnice D1 našli holčičku, po které bylo vyhlášeno pátrání v Německu. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
19. listopadu 2014
12:41

Běžná kontrola vozidel na dálničním parkovišti pomohla nalézt holčičku (3), kterou hledali němečtí policisté! Jejich čeští kolegové ji objevili v autě, ve kterém cestovala se třemi dospělými.

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově kontrolovali v sobotu večer vozidla na parkovišti na 96. kilometru dálnice D1. Jedním z nich bylo také vozidlo Opel Astra s německou registrační značkou, ve kterém cestovali tři dospělí a malá holčička.

Při prověřování její totožnosti ale policisté zjistili, že po ní pátrá německá policie. Navíc se ukázalo, že toto dítě na základě rozhodnutí německého soudu nesmí vycestovat ze Spolkové republiky Německo.

„Dvě z osob v autě uvedly, že jsou prarodiči děvčátka a že se vrací ze Srbska. O tom, že dítě nesmí vycestovat z Německa, údajně nevěděli,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Cizinci ale nebyli schopni žádným prokazatelným způsobem doložit, že jsou s holčičkou příbuzní, a neměli u sebe ani doklad, který by je opravňoval s dítětem cestovat.

Dítě si proto po domluvě s německou policií převzala sociální pracovnice z Havlíčkova Brodu. V neděli večer jej pak policisté předali německým kolegům.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání