Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pozor na brutálního násilníka! Policie pátrá po nebezpečném recidivistovi z Prahy

Policie pátrá po nebezpečném recidivistovi Janu Novákovi
Policie pátrá po nebezpečném recidivistovi Janu Novákovi  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
12. března 2014
20:19

Policie pátrá po pětačtyřicetiletém Janu Novákovi z Prahy, který je podezřelý z tří loupežných přepadení v Praze 4 Lhotce minulý týden. Policie dnes zveřejnila informaci o pátrání včetně Novákovy fotografie na svých webech. Muž, který byl již dříve za podobné skutky odsouzen, minulý týden zranil a oloupil tři Vietnamce. Podle policistů je Novák velice nebezpečný.

"Kriminalisté na základě konkrétních zjištění vnímají hledaného jako velice brutálního a agresivního člověka bez jakýchkoliv zábran, který by mohl za určitých okolností dokonce i zabít. Navíc se jedná o osobu bez jakéhokoliv zázemí, tedy jak bez trvalého bydliště, financí, ale i přátel a kamarádů, který vlastně nemá, krom své svobody co ztratit, a o to víc je nebezpečný," uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Novák se před osmi lety dopustil šesti loupeží se zbraní v ruce na benzinových čerpacích stanicích a v hernách na území celého hlavního města, za což byl odsouzen k odnětí svobody v délce délce sedm a půl roku. Propuštěn byl nedávno, podmínečně po šesti letech.

Podle policie se Novák nyní může pohybovat po celém území České republiky a má také úzké vazby do Itálie a Velké Británie. Kriminalisté se proto obrací s prosbou o pomoc při pátrání po Novákovi na širokou veřejnost. Jakékoliv informace k jeho pobytu mohou lidé předat předat prostřednictvím linky 158. "Zároveň apelujeme na každého, aby se tohoto muže nesnažil jakýmkoliv způsobem zadržet vlastními silami, neboť se jedná o opravdu velice agresivního pachatele," dodal Hulan.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání