Další policejní akce s názvem „28. ŘÍJEN 2014“ proběhla, jak už z názvu vyplývá, v den oslavy vzniku samostatného Československa, a to na území prvního policejního obvodu. Do této akce bylo nasazeno 155 policistů, jejichž prioritním cílem bylo zajistit klidný průběh oslav státního svátku, ale také dohlédnout na veřejný pořádek, což se jim podařilo.

Tentýž den proběhlo v Praze 3 obdobné bezpečnostní opatření s názvem „VÍTKOV“, které se neslo v duchu oslav 96. výročí vzniku samostatného Československa a zúčastnilo se ho přibližně 350 návštěvníků. Průběh pietního aktu už ale nebyl tak klidný, jelikož byl úmyslně narušen útokem na dva příslušníky vojenské policie.

Včerejší konání hokejového a fotbalového utkání s sebou přineslo další policejní akce. Opatření s názvem „ARENA“ proběhlo ve třetím policejním obvodu v souvislosti s hokejovým utkáním Tipsport extraligy. Zápas mezi HC Slavia Praha a HC Verva Litvínov navštívilo téměř 5400 diváků, na které dohlíželo 44 policistů. Současně se ve stejné chvíli konalo fotbalové utkání mezi FC Dukla Praha a FK Příbram. V rámci tohoto bezpečnostního opatření „JULISKA“ na zápas, zejména pak na 750 přítomných fanoušků, dohlíželo 45 policistů. Obě utkání se obešla bez policejního zásahu.

prap. Bc. Iveta Martínková tisková mluvčí PČR