Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ďuričko zůstane ve vazbě

Bohumír Ďuricko
Bohumír Ďuricko  (Autor: Viktor Chlad)
Autor: sob, ČTK - 
19. února 2009
11:50

Pražský městský soud na neveřejném jednání rozhodl o tom, že pražský hoteliér Bohumír Ďuričko, který je obviněn z vraždy Václava Kočky mladšího, zůstane i nadále ve vazbě.

Jednání proběhlo za přísných bezpečnostních opatření, dokonce za mřížemi v neveřejné části soudní budovy. Na místě byli těžkooděnci, Ďuričko po verdiktu odjel v autě s černými skly. Nikdo tak neměl šanci se k němu dostat.

Bohumír Ďuričko podle policie zastřelil syna provozovatele Matějské pouti loni v říjnu po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Obvodní soud pro Prahu 1 poslal Ďurička krátce po události do vazby. Již dříve se z ní Ďuričko pokoušel dostat na třímilionovou kauci, ale neúspěšně.

Hlavní líčení má před pražským městským soudem začít počátkem dubna. Ďuričkův advokát Jan Červenka řekl, že on, ani jeho klient moc nepočítají s tím, že by soud před začátkem procesu pustil hoteliéra na svobodu.

Tragická událost se stala loni 9. října po křtu a autogramiádě Paroubkovy knihy v pražské restauraci Monarch. Podle policie se Ďuričko a Václav Kočka mladší dostali do sporu a následně i do potyčky. Ďuričko pak údajně vytáhl zbraň a Kočku mladšího zastřelil třemi ranami z pistole. Hoteliér trvá na tom, že bránil svůj život.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání