Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman zahradníkem: Další dar k sedmdesátce dostal od hejtmanů. Co?

Autor: simao, ČTK, vr - 
17. října 2014
16:03

Svou sedmdesátku oslavil Miloš Zeman hned několikrát. I dnes se pak na prezidentovy narozeniny vzpomnělo. To když mu dali dárek hejtmani ČR v čele s Michalem Haškem. A společně vysadili alej, která bude pojmenována po zavražděném studentovi Petrovi (†16) ze Žďáru.

Dnes vysazená alej dubů na břehu rybníka v Novém Veselí bude zasvěcena památce zabitého studenta ze žďárské školy. Řekl to prezident Miloš Zeman při symbolickém zasazení aleje, na níž se podílela většina hejtmanů.

Zeman už ráno uctil ve Žďáru památku Petra Vejvody, který se postavil nebezpečné schizofreničce s nožem a doplatil na to životem. Nová alej vznikla na pozemcích patřících šlechtické rodině Kinských. Je vysázena jako náhrada za stromy, které zde byly v minulosti vykáceny. "Věřím, že tady zanecháváme budoucím generacím dostatečně jasný vzkaz o našem přístupu k přírodě, ale i k tradicím," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. 

Zazimoval chalupu

Hejtmani dnes také blahopřáli prezidentovi k jeho 70. narozeninám. Darovali mu 14 pohárů z českého skla se znaky každého z krajů Česka.

Zeman přitom do této části českých luhů a hájů jezdí pravidelně - na chatu. Stavil se tam i tentokrát. "Pan prezident na svou chalupu krátce zavítal, aby ji připravil na nadcházející zimní měsíce," řekl Blesk.cz Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

doodledoctor ( 18. října 2014 10:59 )

handgood ( 18. října 2014 10:58 )

Bonmot Zemák si chce za každou cenu postavit pomníček. Teď to zkouší s Volyňskými Čechy. Měl by jmenovat dalšího svého poradcu pro ohrožené Čechy ve světě. Mám pro něj několik tipů např. Češi v rumunském Banátu, Češi v Africe, čeští čmoudi ve Spojeném království, v Rakousku, Německu, Španělsku, Itálii a všude, kde si jen vzpomenete, naposledy pod Anapurnou v Himaláji. Všichni frustrovaní Češi, obraťte se na svého tátu bonmota, určitě vám pomůže. Třeba pro vás zřídí rezervaci u svého statku na Vysočině.

zabibol ( 18. října 2014 08:35 )

Ještě si měl k tomu stromku lehnout. Aby ho pohnojil.

gabreta ( 17. října 2014 23:10 )

No stát s těma lopatama za sebou, tak bych myslel že je to zase socha Klémy s partou na Letný!!

ninunka ( 17. října 2014 22:53 )

pfuj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa