Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Potkali se v base: Grázl z BMW prý hrozil smrtí spoluvězňovi! Exšéfovi nemocnice Na Homolce

Autor: simao - 
22. září 2014
09:21

Ve vazbě se z nich stali sousedé. Sebrali je přitom ze zcela odlišných důvodů. Řidič bavoráku Marek P. srazil na Smíchově mladou Marušku, která zraněním podlehla. A navíc se dal na útěk... To doktor Dbalý skončil v poutech kvůli podivným zakázkám v nemocnici Na Homolce. Teď se prý dostali oba vězni do nečekaného konfliktu. Proč?

Jde o kauzy, které nemají nic společného. Oba jejich aktéři však skončili ve vazbě - a za mřížemi čekají, co s nimi bude dál. Marek P. (24) by měl být již do konce září obžalován z toho, že patrně pod vlivem drog srazil Marušku (†21), čekající na zastávce v Praze na Smíchově na autobus.

Vladimíra Dbalého sebrala policie kvůli údajným úplatkům, které přijal ještě jako ředitel nemocnice Na Homolce. A v souvislosti s jeho případem zaujala zpráva o kufru s 22 miliony korun, dolary, eury a různými cennostmi, který se měl údajně schovat u známého...

Ve vazbě se podle serveru lidovky.cz stali z obou zadržených sousedi. A Marek P. po jednom incidentu měl prý hrozit Dbalému smrtí! Gauner z bavoráku prý chtěl poslat kamarádovi dopis, ale psaní zmizelo.

Marek P. podle LN pojal podezření, že za to může právě exšéf Homolky. A tak mu měl vyhrožovat, Dbalý se následně bál dokonce vyjít z cely. "Mohu potvrdit, že klient se o údajných výhrůžkách ze strany pana P. dozvěděl," uvedla Katarína Kožiaková Oboňová, která Dbalého zastupuje.

Exředitel je přitom stíhán kvůli veřejné zakázce na digitalizaci chorobopisů, která podle policie byla zmanipulovaná a vznikla tak škoda 57 milionů korun. Prověřovány jsou i další zakázky, třeba nákup Leksellova gama nože v roce 2009. Za tu měl Dbalý se svým náměstkem přijmout úplatek 5,7 milionu korun. Podle Lidových novin však do vězení měl přijít i anonym, vyhrožující Dbalému i v případě, že bude vypovídat. Což se rázem stalo dalším důvodem k obavám...

Video Přiznání grázla z BMW: Můj divoký život plný zlodějin! - Pavel Schuster, Redakce
Video se připravuje ...

Video Grázl z BMW jde do vazby! Děsivý pohled muže, který autem zabil dívku! - Tomáš Polák, David Malík
Video se připravuje ...

deratizator ( 22. září 2014 15:58 )

Já nejsem feťák, ani blb, ani vrah, jako ten xindl, co ses do něj zamiloval

smoula05 ( 22. září 2014 15:19 )

 dejte mi kver a ja si poradim s oběma s věřte mi ze nebudu mít zadne výčitky svědomí

dyskrymrynacjia ( 22. září 2014 15:19 )

Přej a bude ti přáno

deratizator ( 22. září 2014 15:15 )

Ať chcípne feťák nablblej, arogantní, dementní. Ať v kriminále klidně shnije.

dyskrymrynacjia ( 22. září 2014 15:09 )

Nasazovat mladýmu klukovi psí hlavu za to, že (možná) udělal chybu, mi připadá hodně hnusný. Zameťte si každej před svým prahem, kdo ví, co tam ta holka vyváděla, asi jela z nějakýho mejdanu a byla nalitá. Jak mu asi teď musí být?!

Zobrazit celou diskusi