Od slavného bratra režiséra Filipa si protekci nežádá

Jako malou holku si ji pamatujete ze seriálu Pan Tau, kde hrála roztomilou a nesmírně bohatou vnučku Jana Wericha. Role Klaudie ji přinesla skvělé zážitky a setkání, o kterých většina dětí jen sní. A tak podporuje v herectví i svého čtrnáctiletého syna, který už má na svém kontě první herecké zkušenosti. Stejně ráda by se před kamery vrátila i Veronika, ale ačkoliv je registrovaná ve třech agenturách, pozvánek na casting ji zatím příliš nechodí.

„Mám dojem, že v Čechách můžete roli získat spíš na základě známostí, a ty já nemám.“ Roli ji zatím nenabídl ani její mladší bratr, režisér Filip Renč. „Vůbec by mě nenapadlo po něm chtít, aby mě obsazoval, vždyť je to brácha, má svůj život a cesta přes něj by byla trapná.“

Prodává luxusní sklo

Veronika Renčová se narodila ve znamení Blíženců, „To je znamení, v němž se narodili mnozí slavní šéfredaktoři, herci a obchodníci – pak si má všestranný člověk jako já vybrat, co chce v životě dělat“, Veronika Renčová už vyzkoušela od každého trochu – zahrála si ve filmech, jako externí redaktorka přispívala do časopisu se svými texty, a obchodu se věnuje v posledních několika letech. Po delší době, kdy nemohla sehnat zaměstnání, našla vysněnou práci v obchůdku s luxusním sklem nejznámější české sklářské firmy Moser.

Posledních deset let se Veronika trápila v nešťastném manželství, ale po rozvodu rozhodně neplánuje žít v osamění. „I když mě poslední vztah poznamenal, nechci strávit zbytek života v negaci ke všem chlapům. Vím, že někde po světě chodí moje druhá půlka, fajn člověk na úrovni a jen doufám, že se mi brzy povede ho potkat.“ Dodává na závěr s lehkým úsměvem Veronika.

Biják.cz
Autor: Blesk.cz