Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Odpůrce dálnice prohrál: Cesta na Hradec je volná!

Odpůrce stavby dálnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové Jan Tikal udělal chybu. Jeho pozemek, který silničářům bránil ve vybudování silnice, zřejmě ještě letos zalejí silničáři asfaltem. Muž nestihl včas doplnit odvolání k Vrchnímu soudu v Praze proti návrhu na vyvlastnění.
Odpůrce stavby dálnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové Jan Tikal udělal chybu. Jeho pozemek, který silničářům bránil ve vybudování silnice, zřejmě ještě letos zalejí silničáři asfaltem. Muž nestihl včas doplnit odvolání k Vrchnímu soudu v Praze proti návrhu na vyvlastnění.  (Autor: Blesk - Jaroslav Krčál)
Autor: ČTK, val - 
21. května 2010
10:40

Jan Tikal je velkým odpůrcem dálnice mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Důvod? Dálnice je podle něj zbytečná!Ještě jako starosta Opatovic nad Labem proto zakoupil pozemek o velikosti 41 metrů čtverečních, přes který musela tehdy plánovaná dálnice vést. Nyní se však nestihl včas odvolat proti návrhu vyvlastnění a tak spor s krajem zřejmě prohrál!

Silničáři s velkou pravděpodobností získají poslední potřebný pozemek ke stavbě čtyřproudé silnice mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Silnice tak bude hotová v roce 2012. Stavbě dosud brání majitel pozemku Jan Tikal, protože ale nestihl termín pro doplnění odvolání v soudním sporu s krajem, při podle některých právníků prohraje, píše Mladá fronta Dnes.

Bývalý starosta Opatovic nad Labem koupil před několika lety pozemek o velikosti obývacího pokoje v místě, kde má stát čtyřproudová silnice. Silničáři chtějí pozemek vyvlastnit a případ se dostal až k pražskému vrchnímu soudu. Tikal včas nestihl doplnit odvolání proti návrhu vyvlastnění.

Podle mluvčího Krajského soudu v Hradci Králové Aleše Korejtka termín vypršel minulý týden. "Pokud promeškal lhůtu k odvolání, která mu byla stanovena, nebude moci ani podat správní žalobu, protože nevyužil všechny prostředky, které v odvolání měl. Bude vyvlastněn," řekla Tereza Jelínková z advokátní kanceláře Jelínek v Pardubicích.

Tikal je přesvědčený, že rozšíření silnice mezi krajskými městy není potřeba, proto pozemek v roce 1996 koupil. Drahá dálnice nebude podle bývalého starosty dostatečně využita. Své tvrzení, které s takovou zarputilostí obhajuje, ale nemá podložené odbornou studií a podklady pro argumentaci pocházejí z denního tisku. "Argumenty a čísla pro své závěry jsem čerpal hlavně z denního tisku," přiznal Tikal ve čtvrtečním rozhovoru pro Pardubický deník.

Silničáři zatím staví čtyři pruhy mezi pardubickou částí Ohrazenice a Hrobicemi. Úsek z Březhradu do Opatovic, kde leží Tikalův pozemek, teprve začnou stavět. Čtyřproudová silnice zatím vede z Hradce Králové do Březhradu a z části také v Pardubicích. Silnice zatím stály stovky milionů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rezacek ( 21. května 2010 21:26 )

Myslím, že jedno lůžko pro tohodle gumu my tam mohli mít. Vcelku neškodný blázen, jen má blud, že je starosta a zruší dálnici.

dave76 ( 21. května 2010 17:35 )

Souhrn: - vynaložil jsi peníze za poplatky soudu - nechal jsi u soudu nervy potažmo zdraví - získal jsi posměch (sousedů) A stálo to za to ?

lea61 ( 21. května 2010 17:15 )

Opravdu jenom choromyslný člověk může tvrdit, že není potřeba pořádné silnice mezi Hradcem a Pardubicemi. Je neskutečné, že se tento blázen rozhodl a tak důležitá cesta kvůli němu stojí. Jezdit denně mezi HK a PA je očistec.

valdis ( 21. května 2010 16:09 )

Střílet to jak škodnou !! Urýchli to proces vybavovaní i stavění !!

valdis ( 21. května 2010 16:07 )

To je co za vesnice, že si tam ZVOLEJ TAKOVÝHO DEMENTA? To je lituji !!!!!

Zobrazit celou diskusi