Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hasiči uhájili trafostanici a zachránili Bohumín

Autor: Ivana Žáková - 
18. května 2010
21:53

Velký boj o trafostanici sváděli v úterý v Bohumíně po celý den hasiči s velkou vodou. V sázce bylo hodně. Pokud by živel zvítězil, odmlčela by se všechna čerpadla, a voda by tak dostala zelenou. Mohla by zalít celé město.

Rozvodnu elektřiny u drátovenského podjezdu v Pudlově zaplavovala v úterý v poledne voda ze všech stran. Hasiči, strážníci i policisté utěsnili okolí trafostanice struskou a čtyřmi sty pytli s pískem. Hladinu vody drželo na hraně přežití pět čerpadel. Odčerpaná voda se ale tlačila zpět i zespodu. Přesto se hasičům včera podařilo snížit hladinu o 20 centimetrů. Nákladní auta ještě navezla nejméně padesát vozů jílu, ze kterého hasiči vybudovali další hrázku, aby zabránila postupující vodě.

V sázce je hodně

V Bohumíně začal v úterý boj také o druhou trafostanici v Jateční ulici v centru města, kde se taktéž začala tlačit voda. Pracovníci ČEZ odčerpávali vodu a hasiči vše ohradili pytli s pískem. V 18 hodin byly v úterý trafostanice stále v provozu.

„V sázce je hodně. Pro zajištění dodávky elektřiny je nutné fungování obou rozvoden, jak v Pudlově, tak i na Jateční ulici,“ řekla Blesku mluvčí Bohumína Lucie Balcarová.

V případě výpadku elektřiny by totiž zůstal potmě nejen celý Bohumín, ale rodiny bydlící od pátého patra výše ve věžových domech v centru by byly bez vody.

adam55 ( 19. května 2010 00:29 )

Tady by bylo na místě heslo "pomáhat a chránit".

Zobrazit celou diskusi