Nejslavnější role Oldřicha Kaisera

Nemocnice na kraji města (1977) – Jako mladý kariérní doktor Peterka v seriálu dlouho nevydržel. O roli a smlouvu ho připravila nespolehlivost a pití.

559860:gallery:true:true

Setkání v červenci (1978) – Výborně zahrál studenta jazykového kurzu, který se zamiluje do své učitelky (Daniela Kolářová). Její lásku získá i díky pomoci jejího syna Tomáše Holého.

559863:gallery:true:true

Možná přijde i kouzelník (80. léta) – Mimořádně úspěšný zábavní televizní pořad, kde Kaiser zářil spolu s Jiřím Lábusem a Jiřím Kornem. Vysílal se celých deset let.

Velká filmová loupež (1986) – Herecká dvojice Kaiser – Lábus v bláznivé komedii z úspěšné filmové retropřehlídky prchá před pěticí gangsterů, kteří se chtějí zmocnit superholografu.

559861:gallery:true:true

Tmavomodrý svět (2001) – Sehrál výraznou roli pilota Machatého, elegána a bonvivána, oblíbence žen.

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) - Životní dráha číšníka malého vzrůstu, později hoteliéra a nakonec cestáře v době politických zvratů první půle 20. století jako by byla Kaiserovi šita na míru. Podle mnohých kritiků je to jeho nejlepší role.

559862:gallery:true:true

A nejznámější skandály Oldřicha Kaisera...

Kavárník (1993) – Se sestrou Evou Douskovou a hercem Martinem Dejdarem zřídili kavárnu Depreso. Kvůli výši nájmu se rozešli s majitelem domu, Kaiser pak rozbil v kavárně pár oken.

Uprchlík Jago (1998) – Kaiser nepřišel na zkoušku Othella před novou sezonou Národního divadla, vyšplouchl všechny kolegy a o roli Jaga přišel.

Opilec na jevišti (2004) – Do Divadla Bez zábradlí přišel opilý a z jeviště loudil na divácích něco k pití. Divadlo zrušilo všechny hry, ve kterých vystupoval, Kaiser sám dává výpověď.

559867:gallery:true:true

Policejní klíště (2004) – V baru vinohradského divadla pil a nechtěl odejít, přestože bylo dlouho po zavíračce. Pral se s policisty, jednomu z nich skočil na záda a dělal »přisáté klíště«.

Skorohospodský (2004) – Při natáčení filmu Non plus ultras, kde hrál hostinského, vběhl v opilosti na stadion a statistům i kolegům ukázal svůj obnažený zadek.

559866:gallery:true:true

Sexuální abonent (2008) – Nechal se nafotit v ostravském bordelu s prostitutkami. Opil se, vyvolával konflikty a bylo mu velmi špatně od žaludku.

559865:gallery:true:true

Jako bezdomovec (2009) Na filmovém festivalu v Karlových Varech se prezentoval roztřesenou chůzí, těkavým pohledem a šíleným výrazem v zarostlém obličeji. Jeho malátné opilé tělo vlekla za ruku ustaraná herečka Eva Holubová.

559864:gallery:true:true