Naposled se takovou obětí stala sympatická herečka Bára Munzarová, která byla v neděli jedním z V.I.P. diváků castingové show Robin Hood vysílané v přímém přenosu.

Munzarová přijela na akci rovnou z natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě. Nikoli taxíkem, ale na těžké sportovní motorce Yamaha. Nutno, říci, že Bára na své poměry, vkus a šatník vypadala skvěle.

Černý, velkoryse střižený šifónový top s působivou, ale nijak křiklavou výšivkou. Saténové šortky (volba nejspíš diktovaná motorkou). Dobrý make-up, dobrý účes. Nižší kozačky, až příliš lesklé punčocháče a šperky o jejichž výběru by se dalo polemizovat. Celek – s ohledem na podstatu nijak parádivé a v módě bezradné Munzarové – ale vypadal příjemně, i když měl k dokonalosti daleko.

Neodpustitelné, leč pochopitelné

Horší už bylo, když se Bára uvelebila v křesle a udělala si pohodlí. Roztažená stehna (byť v delších šortkách), měla ke glamour dámě daleko. Tenhle ostudný výpadek ze společenské role nikdo sympatické herečce neodpáře, i když jsem si jista, že etiketu stoprocentně zná. A rozhodně nepatří k děvenkám, jejichž široce rozevřené nohy jsou symbolickou sexuální výzvou, dráždivě erotickým příslibem.

Bára zkrátka není klasická diva. Její ženskost je poněkud komplikovaná. Spíš vychází zevnitř než z vnějšího projevu. V tom jsou si s MUDr. Barnovou, kterou v Ordinaci hraje, velmi podobné. Ty dvě na svém ženství, sex-appealu vědomě nestaví.

Bára nezdědila jen podobu slavného otce, legendárního herce Luďka Munzara, ale zřejmě i jeho úspornost introverta. Včetně záliby v adrenalinových sportech. Bára Munzarová je nadšená motorkářka, miluje bezmotorové létání, relaxuje na volejbalu a jízdou na koni... Ona je vlastně protipólem své matky, Jany Hlaváčové. Ve své době nádherné sexy ženské, která byla pro řadu chlapů idolem. A dodnes si zachovala image půvabného extroverta se srdcem na dlani.

Zdání klame

Jak už bylo řečeno, faux pas Báry Munzarové na večeru Robina Hooda je neodpustitelné. Fakt, že se zapomněla, není omluva. Ale to neznamená, že by faktické ženství postrádala. Včetně emocí, jež k němu patří. Na rozdíl od řady dokonalých, leckdy frigidních Barbie´s majících místo srdce kalkulačku kombinovanou s ledničkou. To ostatně dokládá i fakt, že se kvůli lásce s kolegou Martinem Trnavským rozvedla, dokonce kvůli němu odešla z prestižní scény Divadla na Vinohradech do jeho hereckého spolku, jenž svou přítomností zpopularizovala. A Trnavský ji poté opustil.

Munzarová se může někomu jevit jako naivní ženská, která sex- appel micinky postrádá. Je jako tzv. hrom do police. Jisté ale je, že Bára kultivovanost a noblesu (ať už po matce nebo otci), zdědila. A díky ní nebude ani s roztaženými stehny vypadat vulgárně. Nepatřičně ano, ale sprostě nikoli.

Ženství Báry je poněkud komplikované. Ale rozhodně nepatří k děvenkám, jejichž široce rozevřené nohy jsou symbolickou sexuální výzvou, dráždivě erotickým příslibem.
Autor: Ladislav Křivan