„Jsem na tom s hlasivkami už mnohem líp, dnes a zítra si ještě zajedu na obstřiky a kapačky a snad bude hlas v pořádku,“ přiznal se v pondělí k riskantnímu podniku Gott.

A saxofonista Slováček je s ním zajedno. „Karlovi ten hlas prostě musí naskočit. V Příbrami už dva koncerty zrušil. Jednou kvůli operaci páteře, potom mu do toho něco neodkladného přišlo a teď potřetí by to už bylo fiasko. Na čtvrtém náhradním termínu by nás už určitě vypískali,“ je přesvědčen Slováček.

Slavík ale skutečně riskuje, kde se dá. Místo aby s hlasivkami, které měl prosáklé krví a na nichž mu hrozilo i vytvoření uzlíků, chodil denně na ORL ke svému lékaři do Nemocnice Na Homolce, jeden den vynechal a za volantem uháněl na otočku Praha–Mnichov. „To jsem musel. Nemohl jsem přece chybět na vernisáži svých obrazů,“ vysvětlil Gott, který měl v mnichovské galerii Mensing skutečně jako malíř velký úspěch. „Jednu noc jsem přespal a teď už jsem na cestě k hranicím a domů. Mířím přímo Na Homolku,“ zdůraznil Karel.

Přestože ho odvážné rozhodnutí vystoupit v Příbrami může v nejhorším případě připravit i o hlas, Gott si vede svou: „Párkrát se mi to už stalo. Musí to jít.“