Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Černá stavba Oulického: Zbourejte mu to!

Autor: Ondřej Čermák - 
16. dubna 2010
06:32

Vlivný podnikatel a kmotr severočeské ODS Patrik Oulický se zatím může rochnit ve svém načerno postaveném bazénu, který si postavil vedle své další černé stavby – luxusního domu v chráněné krajinné oblasti České středohoří. To vše evidentně díky kamarádíčkům...

Idylku plánuje stavebnímu praseti překazit ombudsman Otakar Motejl. Chce, aby se případem úředníci znovu zabývali. I Blesk bude dohlížet na to, aby černé stavby Oulickému neprošly!

Úřad se dopustil pochybení

Ombudsmana v kauze černých staveb informoval server iDnes.cz. „Krajský úřad Ústeckého kraje i magistrát města Ústí se dopustily pochybení,“ řekla mluvčí ombudsmana Iva Hrazdílková. Pokud úředníci Motejlovo stanovisko odmítnou, podá ombudsman podnět k řízení na ministerstvo pro místní rozvoj.

Zbourat!

Milionář Oulický se k chráněné krajinné oblasti České středohoří chová jako stavební prase a přímo v ní si bez povolení postavil luxusní rezidenci s bazénem, tenisovým kurtem a golfovým hřištěm. Černou stavbu chtěl podle zákona srovnat se zemí Stavební úřad v Trmicích. Na popud Oulického se do hry vložili krajští úředníci a Trmicím případ odebrali. „Bylo to těsně před tím, než bychom vydali rozhodnutí o odstranění staveb,“ řekl Blesku vedoucí trmického stavebního úřadu Martin Sommer.

Krajští úředníci poté kauzu na žádost Oulického předali stavebnímu odboru ústeckého magistrátu. Tady má podnikatel vlivné přátele. Například s primátorem Janem Kubatou ho pojí letité přátelství. Magistrát vymyslel další fígl. Řízení o odstranění staveb přerušil s tím, že si Oulický musí nejdříve vyřídit změnu v územním plánu. Stavěl totiž na takzvaném nezastavitelném území. Vše je tak nyní v rukou zastupitelů obce Řehlovice. Ti už se nechali slyšet, že územní plán nijak měnit nehodlají, a postup magistrátu označili za nátlak.

Blesk si na něj posvítí

Kromě ombudsmana se na postup úředníků nyní zaměřila i kriminálka. „Zjišťujeme, zda došlo ke spáchání nějakého trestného činu,“ řekl Blesku policejní mluvčí Vladimír Junek. A vysmátý Oulický? Ten s novináři zásadně nekomunikuje, jeho telefon byl nedostupný. Zatím si myslí, že je nedotknutelný. Ale Blesk se na něj už chystá...

Foto:  Blesk – autor, ČTK

karel128 ( 17. dubna 2010 08:18 )

hádáte,kdo je větší zloděj..?ODS nebo KČSOC,vždiť je to jedna stejná banda mafiánská,-již konečně začněte přemýšlet.Tyto hádky mezi lidem se přesně těmto stranám hodí do krámu.Poslouchejte Cibulku - www.cibulka.net-,má totiž 100%pravdu, - http://www.analyza.wz.cz/. Kdo tady rozkradl stát..bolševické kádry,které jediné byli připuštěny k privatizaci/největší zlodějna století/.-Nevolit ani jednu stranu ze sněmovny,-ale jen jednu novou stranu,abychom nedrobily hlasy,-dát všichni hlas jedné nové malé straně,-jinak se těch zlodějů nezbavíme..!

zdepa ( 16. dubna 2010 19:40 )

Tvrdí to úplně ve všech svých předvolebních blábolech. Takže teď se ukáže, jak likviduje svinstva svých sviní.

gevi ( 16. dubna 2010 18:46 )

Nic ve zlým, ale co by pak bylo ubohé žvanění, jestli ne tohle. Ale tak jo, georg má pravdu a vy volte Cibulku. Nikdo vám to nemůže zakázat.

dsmann ( 16. dubna 2010 18:35 )

KSČM NIKDY!!! ANI KDYBY TO BYLA JEDINÁ STRANA. TO RADĚJ BEZVLÁDÍ!!!

dsmann ( 16. dubna 2010 18:31 )

Á další chytrák co žere ty "georgovi rádoby ze stuttgartu" ty jeho stupidní kecy.Vy dva ste se hledali, až jste se našli, co?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa