Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Aukro.cz řeší největší podvod v dějinách

Fotografie
Aukro.cz  (Autor: internal)
Autor: jos, ČTK - 
7. dubna 2010
09:55

Provozovatel internetového aukčního portálu Aukro.cz má podezření, že trojice prodejců starožitností podvedla několik desítek lidí. Škodu společnost odhaduje na zhruba tři miliony korun.

Trojice vystavovala na portálu sběratelské unikáty, požadovala platbu předem, ale vydražené věci jejich noví majitelé většinou nezískali. Případ předala firma policii. Informovala o tom mluvčí společnosti Lenka Hanušová s tím, že jde o dosud největší podvod za dobu existence aukčního portálu.

Desítky podvedených

Mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká řekla, že vyšetřování případu zatím zahájeno nebylo. "Naši pracovníci o tom informace mají a probíhají konzultace s technickými zaměstnanci Aukra," uvedla mluvčí. Další kroky by podle ní měly následovat v nejbližší době.

"Podvodné prodeje odhalili naši pracovníci, kteří zajišťují bezpečnost celého aukčního systému," dodala Hanušová. Firma už podle ní oslovila všechny, kteří s prodejci obchodovali a mohli se obětí podvodů stát. Jejich počet jde do několika desítek. Společně s poškozenými nyní firma shromažďuje podklady potřebné pro policejní vyšetřování.

Garance škody

Jednalo se výhradně o předměty v kategorii starožitností. "Rekordní škoda je způsobena především skutečností, že položky prodávané v této sekci dosahovaly vyšší hodnoty," řekla mluvčí. Podvedeným garantuje Aukro.cz náhradu škody do 20.000 korun v případě, že podvod policii ohlásí.

Společnost Aukro provozuje největší internetový aukční portál v zemi a v současné době má 1,7 milionu uživatelů. Během loňského roku se jeho prostřednictvím prodalo více než deset milionů předmětů v hodnotě 4,2 miliardy korun. Právě starožitnosti a sběratelské předměty se na Aukro.cz prodávají za nejvyšší částky.

Výzva čtenářům
Setkali jste se s podvody při nakupování na internetu i vy? Napište nám svůj zážitek do redakce na emailovou adresu online@blesk.cz s heslem Internet

Petr Svoboda ( 1. září 2023 15:54 )

Pokus o zneužití osobních údajů společností Aukro.cz
POZOR, AUKRO.cz nemá právo pro ověření Vašeho účtu požadovat zaslání ofoceného občanského průkazu. Zdá se mi, že se v Aukro.cz zbláznili a bezpečnost jde stranou, tohle už je trestné! Navíc Aukro.cz, hrající na bezpečnost je plné fungujících ukradených profilů, které nikdy neověří. Už sami poznáte, že profil který prodával naposled někdy 2018 a teď píše větu ve smyslu: " pošli mi na sebe email a číslo tvé platební karty, ať mohu provést platbu za zboží…" je asi PODVOD a co na to Aukro.cz? Nic, ani na základě oznámení neblokuje!!!

kutill ( 5. října 2018 13:48 )

Už to bylo smazáno

kutill ( 5. října 2018 13:43 )

POZOR !!! Prodáváte na Aukro.cz ? Pokud jim nepošlete naskenovaný OP tak vám zablokují účet, není to tak trochu vydírání? když máte účet už přes rok a máte tam již zaběhnutý prodej? Zde asi něco nebude v pořádku.

romanvorech ( 5. ledna 2014 11:48 )

 POZOR VŠEM! DOPORUČUJI SI PŘEČÍST: http://www.zrecenzuj.cz/prodej/zkusenosti-s-aukro-cz-2/ TO JE TEDY SÍLA!

radkavra ( 15. března 2011 22:28 )

Detaily a diskuse o teto aukci najdete na http://aukce-online.info/detail/aukce-online/aukro-cz-aukce/ , jiz pres 135 lidi zhodnotilo tuto aukci a obrazkovy navod na registraci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání