Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podvody na Aukro.cz: Reakce čtenářů Blesku

Aukro.cz očima čtenářů Blesk.cz
Aukro.cz očima čtenářů Blesk.cz  (Autor: Blesk.cz)
Autor: jos - 
8. dubna 2010
05:00

Internetové "tržiště" Aukro.cz je oblíbeným rejdištěm podvodníků a čtenáři Blesk.cz s tím mají mnoho neblahých zkušeností. Čtěte, co si myslí o portálu a jeho zabezpečení.

Poslat peníze na účet předem? Velké riziko!

Poslat peníze předem a pak trnout, zda vám prodejce pošle správný výrobek? Nebo zda vám prodávající vůbec pošle nějaký výrobek? To je obrovské riziko a lidé, kteří nakupují na Aukro.cz, o tom vědí své. "Kdybych opět dělal nějakou aukci nad 200 korun, tak jen osobním předáním, jinak ne," má jasno čtenář, který vystupuje v diskuzi na Blesk.cz pod nickem Jan1978. Ano, ale kouzlo internetových obchodů spočívá právě v tom, že šetří čas a osobní kontakt omezuje na minimum. Poslat ale někomu tisíce či dokonce desetitisíce předem, je ale pro vaši peněženku mnohdy sebevražedné!

Čekání na italský pásek

Špatné zkušenosti má také čtenářka, která PŘEDEM zaplatila za prestižní pásek italské značky. "Zboží jsem si před měsícem objednala. Na aukci bylo psáno, že pásek přijde do čtrnácti dnů. Prodávající si přál poslat peníze předem. Do týdne se totiž musí odeslat platba, jinak vás nahlásí prodávající, aby vám pozastavili účet. Vše jsem uhradila podle řádu jeho aukce. Po dvou týdnech nic nepřišlo. Řekla jsem si, že ještě týden počkám. Po dalším týdnu stále nic, proto sem prodávajícího kontaktovala, kde je chyba, a že už mě to přestalo bavit. Prodejce mi pomalu vynadal za to, jaké poštovné jsem si vybrala. A ať řeknu na poště, jestli to tam není. Pošty jsem se několikrát ptala, stále nic. Poté jsem mu napsala, odepsal, že mám počkat zase týden. A tak pořád dokola, proto radím: neplaťte předem," napsala čtenářka s nickem Dryjak.

Nalákat zelenáče? Žádný problém?

Lapidárně to shrnul čtenář Kozeluch: "Drahé věci zásadně osobním převzetím a platbou při převzetí. Systém bodování na Aukro.cz napoví hodně - poslat 20 000 Kč prodejci, který má uzavřené 3 obchody, je nesmysl, stejně tak jako vysolit tyto peníze prodejci, který je na portálu tři dny. Vše je o zdravém rozumu a přehledu. Nalákat zelenáče není pro podvodníka problém."

Další problém? Napodobeniny!

Dalším velkým problémem jsou napodobeniny. Není vzácností, když někdo nabízí zaručeně pravé hodinky značky Rolex za 200 Kč. V tomto případě je do očí bijící, že tu něco nehraje. "Já si na Aukru koupil zaručeně pravý nástavec na elektrický kartáček Oral. Na první pohled je s originálem totožný, ale na ten, co jsou koupil já, sedí jen každý druhý kartáček. Navíc nefunguje indikátor opotřebení. A telefony Nokia Arte? Ze tří nabídek byly tři falešné," zlobí se čtenář, který se podepsal jako Slavecek a dodává: "Nejhorší je, že když na to upozorní čtenář v diskuzi, tak akorát dostane email, že jeho příspěvek byl smazán, protože porušil jakýsi kodex."

Aukro.cz se bojí kritky?

Co čtenáře Blesk.cz rozpaluje do běla, je to, že upozornění na podvodníka v diskuzi na Aukro.cz moc dlouho nevydrží. "Pokud se párkrát za den podíváte do sekce PORADNA, případně POKEC, zjistíte, že bylo odstraněno mnoho příspěvků. Někdy dojde ke smazání celých vláken (celý řetězec diskuze)," rozčiluje se čtenář s nickem Papshop. "Je to tak, smazané příspěvky nelze nijak dohledat, to je boj s větrnými mlýny," přidává se ke kritice čtenář Slavecek.

Zajímá vás, jak funguje Aukro.cz a jeho zabezpečení? Chcete vědět, jak správci Aukra bojují proti podvodníkům? Zeptejte se odborníka na CHATU!


romanvorech ( 5. ledna 2014 11:46 )

 POZOR VŠEM! DOPORUČUJI SI PŘEČÍST: http://www.zrecenzuj.cz/prodej/zkusenosti-s-aukro-cz-2/ TO JE TEDY SÍLA!

georg-stuttgart ( 11. dubna 2010 11:24 )

neni se cemu divyt, v cesku je PODVOD narodnim sportem podvadi se v politice a vsude kde se da, podvod v cesku je narodnim remeslem co neni nikde uzakoneny, jinak jste tim v zahranici proslaveni jaci jste podvodnici a zlodeji,

krtekub ( 8. dubna 2010 11:18 )

Také jsem na aukru již přes dva roky a špatné zkušenosti nemám, dívám se i na historii prodávajícího i kupujícího.

sarkenka ( 8. dubna 2010 10:45 )

Oba uživatele aukra jsem ověřovala a promiňte pokud nemá ani jeden žádný komentář čili nic nekoupil ani neprodal a naposledy se přihlásili v roce 2008 nevidím důvod tu něco kritizovat.... vlastně není o čem.Samozřejmě podvody se dějí a dít budou a když je někdo tak naivní a novému prodejci zaplatit 10.tis. předem není se čemu divit.

vera51 ( 8. dubna 2010 10:08 )

Jsem na aukru uz par let, spatne zkusenosti nemam a pokud bych kupovala neco drazsiho tak bych nikdy neposlala penize dopredu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání