"Skvělé zprávy: eBay je teď v češtině!" informoval slavnostně české uživatele emailem oblíbený aukční portál eBay. Jako jednu z výhod českého eBay mail uvádí, že ceny jsou uvedeny v korunách. Když ale uživatel následoval odkaz, který vás vyzýval, aby objevil eBay v češtině, překvapí vás, jak výhodný tu mají kurz koruny vůči euru. Bezkonkurenčních 14 korun na euro ale neni jen tak. Jedná se samozřejmě o chybu. Ve chvili, kdy budete platit za zboží přes elektronickou peněženku PayPal, naúčtuje vám už správnou - téměř dvojnásobnou částku.

České eBay: Ještě to má mouchy

Tím ale chyby na počeštěném eBay nekončí. Nefunguje úplně správně diakritika, některé překlady působí až strojově a nastavení vašeho účtu vás odkáže na původní anglickou verzi. Na jednoduché nakupování a prodej se prozatím také těšit nemůžete. eBay je a stále asi bude hlavně pro americký trh. Pokud se nerozhodnou prodávající například v USA, že jsou ochotní poslat zboží do Evropy, výběr zboží se značně omezí.

eBay je nejoblíbenější americká internetová aukční síň. Seženete nebo prodáte zde vše od oblečení, přes hračky pro vaše děti, šperky po babičce až po elektroniku, automobily a nemovitosti. Právě proto se stal eBay tak oblíbeným. Lidem už nebylo líto vyhodit staré věci, které skladovali ve sklepě nebo garáži. Prostě je nafotili a prodali přes eBay. V českém prostředí je mezi internetovými aukcemi oblíbené především Aukro.cz a české eBay ho pravděpodobně jen tak nepřekoná.

Podle přepočtu na eBay odpovídá jedno euro necelým 14 korunám. Aktuální kurz je přitom necelých 26 Kč. Při platbě přes PayPal vám částku naúčtují správně.
Autor: eBay.cz