Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Hlídejete dětské vrahy žádá petice!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jak - 
3. dubna 2010
10:40

Starosta Kmetiněvsi sesbíral pod petici žádající tvrdší dohled nad mladistvími a dětskými vrahy 400 tisíc podpisů. Jedna z nejrozsáhlejších petic v polistopadové historii reaguje na mezeru v zákoně, která umožňuje mladým vrahům brzké propuštění na svobodu a pohyb bez jakéhokoli dohledu.

Autora petice k protestu vedlo to, že se na svobodu letos v lednu dostal mladý vrah, který zavraždil a znásilnil v roce 2004 třináctiletou Barboru, která bydlela v jeho vesnici. Starostu Kmetiněvsi na případu rozčiluje to, že se nyní propuštěný vrah může volně pohybovat a i na léčení může docházet dobrovolně.

A starosta Luděk Kvapil se svými starostmi o bezpečnost okolí není sám. Jeho obavy potvrzují další obyvatelé přilehlých vesniček, ale také všechny podpisy pod peticí. Nejčastěji opakované obavy jsou z toho, že by 19 letý mladík mohl svůj čin zopakovat.

Do letošního ledna pobýval vrah z Kmetiněvse v speciálním ústavu pro nebezpečné dětské násilníky. Vraždu Barbory, kterou spáchal před 6 lety si dopředu naplánoval a usvědčil ho až odběr vzorku DNA, který policie v Kmetiněvsi prováděla u několika set lidí.

arcaben ( 4. dubna 2010 15:41 )

Zveřejňovat a aktualizovat jejich podobu i pobyt=lidé si je ohlídají sami a lépe!!!To by se jim líbilo, být v luxusním "hotelu"za peníze daňových poplatníků!!

sakra ( 4. dubna 2010 11:32 )

Když umí vraždit, tak musí i pykat. Tvrdě a dlouho.

missery ( 4. dubna 2010 08:52 )

nemusí slušně, ale spisovně

djaba ( 3. dubna 2010 21:31 )

Tam v těch končinách jej bezpochyby všichni znají a myslím , že mu někdo pomůže a bude to vypadat jako nehoda.Ostatně , co s takovým úchylem.

MLudvika ( 3. dubna 2010 16:50 )

pro jsemmartina : kdo má jen trochu vzdělání v češtině, tak jej ta do očí bijící napsaná kravina nutí napsat i poznámku k redakci .. i to je součástí tohoto článku a petice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání