Taylor je několik let upoutána na invalidní vozík, nedokáže sama vstát, trpí Alzheimerovou chorobou a kvůli pokročilé skolióze má nyní velké bolesti. Pohyb jí v současné době činí obrovské potíže, už nedokáže ani pohnout hlavou. A jak sdělil její blízký přítel americkému magazínu Globe, život herečky se smrskl do dvou činností: „Nedělá nic, jen spí nebo jí. Je připravena zemřít. Mám o ni velký strach.“

Kvůli bolestem užívá tolik silných léků, že mnohdy už ani nevnímá. „Je ztracená ve vlastním světě. Nikdo nebojoval o život tak jako ona. Ale vše má své hranice. Zdá se, že ona už té své dosáhla,“ dodal další zdroj. Herečka loni podstoupila operaci kyčle a byl jí dán umělý kloub, má za sebou operaci zad, odstranění nezhoubného mozkového tumoru a je po mrtvici.

Díky nezapomenutelné roli Kleopatry se stala hvězdou stříbrného plátna. Dlouhá léta patřila mezi nejkrásnější herečky světa. Muži po ní šíleli. Pro popového krále Michaela Jacksona (†50) byla takovým ideálem krásy, že si podle ní nechal dokonce i přeoperovat obličej.

518633:gallery:true:true