Nyní je už herec doma ve svém bytě, ale bezprostředně po operaci potřeboval celodenní péči. „Jejich starostlivost mě skutečně dojímala,“ přiznal Blesk.cz.

Svou jedinou manželku poznal Bořivoj v 50. letech v divadle v Ostravě, kde pracovala jako tanečnice. Narodil se jim syn. Jenže v roce 1961 dostal herec lákavou nabídku odejít ze severní Moravy do Prahy do Národního divadla. Jeho paní ale v hlavním městě uplatnění nenašla. Navíc neměli v Praze kde bydlet.

Manželství se po několika měsících kvůli velké vzdálenosti a nedostatku času rozpadlo. Nicméně oba zůstali přáteli. A tak i po čtyřiceti letech, která prožili každý zvlášť, byla právě Navrátilova bývalá žena a její současný manžel herci největší oporou. Nebýt jich, musel by Bořivoj zůstat na doléčení v nemocnici.

Navrátila pustili lékaři z pražské Nemocnice Na Františku ho po druhé operaci rakoviny tlustého střeva. „Cítím se mnohem lépe než před týdnem,“ svěřil Navrátil. „Každým dnem je mi skutečně o trošku líp,“ dodal optimisticky. Doufá, že se co nejdřív vrátí k práci a samozřejmě do Ulice. I když herec musí ještě počkat na rozhodnutí lékařů, zda mu nasadí chemoterapie nebo zvolí jiný způsob doléčení. „Věřím, že všechno dobře dopadne,“ říká herec s tím, že dal na radu lidí, kteří už rakovinou prošli, a nehodlá se nemoci poddávat.

Navrátilovo onemocnění bylo šokem  pro štáb Ulice, protože ještě před necelými pěti týdny herec normálně natáčel. „V tuhle chvíli je další natáčení s panem Navrátilem zrušeno, kdy se bude pokračovat, záleží samozřejmě na jeho rekonvalescenci. Přejeme mu brzké uzdravení,“ dodává mluvčí Ulice Lucie Juráčková. Palce mu drží i jeho kolegyně a seriálová partnerka Hana Maciuchová. „Bořku Navrátile, Bařinko, uzdrav se a vrať se!“ věnovala kamarádovi část svého děkovného proslovu po vítězství v anketě popularity televize Nova Anno 2009.

Herci už je líp
Autor: David Kundrát