Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zemřel muž s nejdelšími vlasy na světě

Autor: oj, INT - 
25. února 2010
11:35

Zemřel Vietnamec Tran Van Hay (†79), muž s nejdelšími vlasy na světě. Přesná délka jeho nemytých vlasů nebyla úplně jasná, ale podle Vietnam News měřily neuvěřitelný 6,8 metru!

Naposledy mu jeho vlasy změřili v roce 2006 a zjistili, že jsou dlouhé 6,2 metru, ale nejednalo se o oficiální měření Guinessova výboru. V oblíbené knize rekordů je zapsána Číňanka Xie Quiping.

50 let bez nůžek

Pan Hay si vlasy naposledy stříhal před 50 lety. Prý proto, že po ostříhání byl často nemocný. Žil obyčejný život bylinkáře. Jediné co mu komplikovalo život byla jeho hříva. Přesnou hmotnost jeho vlasů neznáme, ale na první pohled bylo vidět jak Hay se zamotanými vlasy na hlavě obtížně balancuje. Další problém nastal, když se chtěl svést, ve Vietnamu hodně rozšířenými mototaxíky. Žádný ho nesvezl. Protože tak velká přilba, která by vlasáči seděla, pravděpodobně neexistuje.

Devětasedmdesátiletý muž  pravděpodobně s nejdelšími vlasy na světě zemřel ve středu v jižní provincii Vietnamu Kien Giang.

Člověk s nejdelšími vlasy na světě je podle Guinessovy knihy rekordů Číňanka Xie Quiping. 8. května 2004 ji zástupce guinessova výboru naměřil délku vlasů 5,627 metru a za posledních téměř šest let jistě ještě povyrostly.

limak007 ( 25. února 2010 14:27 )

Pane autore Int, oj (nebo autorko?). Čeština je krásná řeč, tak nám ji, prosím, nekažte. "Další problém nastal, když se chtěl svést, ve Vietnamu hodně rozšířenými mototaxíky. Žádný ho nesvezl." Nojo, on ale podle vás chtěl, aby ho mototaxík svedl, tak proč by ho vozil? O čárkách ve větách ani nemluvím.

587587 ( 25. února 2010 13:27 )

se mi udělalo blivno ....

Zobrazit celou diskusi