Jakub, nejlepší Hugův kamarád a ten večer i řidič, měl v krvi alkohol, ale podle zdroje Nového Času i kokain! Nové skutečnosti o okolnostech dopravní nehody, která se stala na Vánoce 2008, vyšly najevo až teď. Jakub a Hugo v noci jeli autem, jež řídil Karas.

Kromě toho, že měl řidič v krvi 1,27 promile alkoholu, podle zdroje Nového Času před jízdou užil i drogu! V krvi mu našli 0,46 gramu kokainu. "Fíha," reagoval překvapeně Andy Hryc, Hugův otec. Informaci o tom, že kamarád jeho syna řídil pod vlivem drog, se dozvěděl od Nového Času. "Mám možnost se podívat do spisu, ale je to pro mě taková bolestivá věc, že se už o ni nechci zajímat," dodal.

Co se tedy událo před jízdou mladíků? Podle informací, které vyplavaly na povrch, byl Hugo s jiným kamarádem a jeho přítelkyní v restauraci ve městě. Společně se vydali do bytu sestry Huga Wandy, která ale nebyla doma. Zavolali i Jakuba Karase, který přišel s přítelkyní. Po chvíli se Jakub a Hugo šli povozit v autě, které řídil Jakub. Červená Honda Accord patřila jeho dědečkovi. Noční výlet kamarádů však skončil tragicky. V bratislavském Lamači řidič zřejmě neviděl ostrůvek, který se v rychlé jízdě až 135 km/h stal dvojici chlapců osudným. Auto skončilo v příkopu, náraz ho roztrhl na dvě poloviny. Hugo zemřel na místě, Jakub po převozu do nemocnice.

"Vyšetřování dopravní nehody stále pokračuje," uvedl bratislavský krajský policejní mluvčí František Peczár. Jakub Karas už v minulosti jednu nešťastnou havárii měl. V říjnu 2005 krátce po vydání řidičského oprávnění předjížděl další auto, dostal smyk a čelně se srazil s protijedoucím taxíkem. Taxikář se ze zranění léčil 12 dní. Soud tehdy Jakuba Karase sice uznal za vinného, ale od potrestání upustil s tím, že projednání věcí před soudem postačí na jeho nápravu. Bohužel, ukázalo se, že opak byl pravdou. Jeho noční jízda se stala osudnou nejen jemu, ale i jeho nejlepšímu kamarádovi Hugovi Hrycovi.