„Soudce žalobu zamítl,“ svěřil včera Petr Blesku s tím, že nechtěl peníze, ale očištění otcova dobrého jména. A smutná je i vdova po skladateli Vendula (37). „V tomhle jsem byla s Petrem za jedno a přála jsem mu, aby vyhrál,“ řekla v pondělí.

Vdova po Karlu Svobodovi Vendula Svobodová dorazí v úterý ve 12 hodin na chat se čtenáři Blesk.cz >>

Je to přesně 14 měsíců, co se Blesku ozval pracovník kasina Jan Hošek a prohlásil, že je gay a měl se skladatelem intimní poměr. „Náš pětiletý vztah byl velmi pevný. Nikoli ale pravidelný. Někdy jsme se viděli jednou za půl roku, někdy třikrát do měsíce,“ řekl doslova Hošek.

481149:gallery:true:true

To rozčílilo nejen Vendulu, ale také skladatelova syna Petra. „Je to vrchol neúcty k tátovi a jeho památce. Někdo si dělá reklamu na jeho smrti. Jeho památku budu bránit soudní cestou,“ rozhodl se tehdy Petr Svoboda. Teď soud jeho žalobu zamítl s tím, že je neodůvodněná. „Odvolávat se nebudu. Kdo tátu znal, udělá si úsudek sám,“ dodal skladatelův syn. Hošek se ke kauze nevyjádřil, je mimo republiku a mobil má vypnutý.

Snacha Karla Svobody: Z depresí se léčí písněmi >>

Vendula je smutná stejně jako Petr Svoboda. „Držela jsem Petrovi palce. Pan Hošek skutečně lhal a zneuctil ošklivě Karlovu památku,“ říká Vendula a dodává, že to byl její současný muž Patrik, který ji jako první nabádal, aby začali zesnulého muže bránit. „Už kvůli Kubovi. Jak by mu asi bylo, kdyby se, až bude velký, dočetl, že jeho tatínek měl poměr s gayem? Prosím vás, taková lež! Karel a homosexuál? Větší nehoráznost jsem vážně nikdy neslyšela,“ rozčilovala se ještě včera Vendula.