Je s podivem, že Lichtenberg s vdovou po skladateli ještě nejednal. Schůzku už totiž měl s Jiřím Paulů, který zastupuje další dědičku, Svobodovu dceru Janu (39) žijící v Americe. Lichtenberg se dokonce sešel i s Láďou Štaidlem, který je dědicem autorských práv po bratrovi Jiřím Štaidlovi (†30), tedy s někdejším dvorním textařem Svobody.

S Vendulou a potažmo i hitmakerovým synkem Kubou (5) se ale ještě osobně nespojil. „Chystám se na to. Dávám si schůzky se všemi dědici a majiteli autorských práv,“ tvrdí ovšem Lichtenberg. „Olda mi tak před měsícem volal, že se musíme vidět. Ještě k tomu ale nedošlo,“ přiznala Vendula, které teď v hlavě hodně vrtá, proč s ní chce producent jednat jako s poslední a navíc proč byla na schůzce producenta s Petrem přítomna i Lucia, manželka skladatelova syna.

Svobodův syn má ještě dva soupeře

Lichtenberg se ale snaží vysvětlit, proč měl Petr přednost: „S Petrem jsme dělali předběžný výběr písní. Je totiž jedním ze tří možných autorů scénáře,“ prozradil Lichtenberg a dodal, že ve scénáři mladý Svoboda ještě soupeří se Zdeňkem Zelenkou a Antonínem Procházkou. „Psát tento scénář je velmi obtížné. Píše se na písničky, na jejich hudební

náladu a texty,“ míní Lichtenberg s tím, že dědicové a majitelé práv s muzikálem souhlasí. Mají ale podmínku – číst scénář. „Nejdůležitější je kvalitní a chytrý scénář a ten bych rád viděl,“ potvrdil Blesku Štaidl.

Fotogalerie
4 fotografie


Muzikál spolkne i vydělá miliony

Lady Carneval přijde na 30 milionů korun, neboť podle Lichtenberga jde o podívanou plnou triků a světelných efektů. S premiérou se v Divadle Hybernia počítá v říjnu 2011 a producent předpokládá minimálně 300 repríz. Podle informací Blesku tak představení vydělá 120 milionů korun, z čehož 14 procent (15 milionů korun) jde dědicům a majitelům autorských práv. Karel Svoboda tak čtyři roky po své smrti dál zajišťuje živobytí svých tří dětí a manželky Venduly.