Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Eskalátor v metru zranil malého chlapce (4)!

Autor: brum - 
5. ledna 2010
15:02

Stanice metra Anděl v Praze byla v úterý po 14. hodině svědkem nešťastné události. Na eskalátorech zde uvízl nohou čtyřletý chlapec!

Podle mluvčího dopravního podniku Ondřeje Pečeného se chlapci zaklínila noha mezi schody a boční stěnu eskalátoru.

Na místo byli přivoláni hasiči a záchranná služba. Vyproštěného chlapce převezli do nemocnice v Motole. "Dítě utrpělo hlubokou tržnou ránu na chodidle," řekla pro Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

"Matka nám řekla, že si hrálo a nožkou se dotýkalo boční stěny, botička byla vtažena do mezery mezi stěnou a schody," sdělila mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Matka prý přiznala, že šlo o nepozornost dítěte a nešťastnou náhodu. "Čekáme, zda se dostaví na místní oddělení a případně podá trestní oznámení," dodala.

Zranění dětí na eskalátorech metra bohužel nejsou ojedinělá. Loni v srpnu amputoval eskalátor na stanici metra Můstek sedmiletému Denisovi tři prsty! Více čtěte ZDE.

K podobnému incidentu došlo před časem na Andělu: Tříleté Adélce naštěstí stačil včas vytáhnout botičku její táta. Více ZDE.

c3rb3r0s ( 10. ledna 2010 11:57 )

Myslíte že to děcko teď potřebuje o dvě čisla větší boty? Jako když dáte pětikorunu na koleje

miriam ( 6. ledna 2010 08:09 )

A já mám pocit, že do mezery mezi eskalátorem a jeho stěnou se též zpravidla nevstupuje Tedy: nevstoupíme-li do kolejiště, ale zůstaneme na nástupišti, a nevstoupíme-li do mezery, ale zůstaneme na schodu, vyhneme se zranění... že ano?

muf2 ( 6. ledna 2010 07:20 )

Vime víc o této kauze na: www.rescue112.cz ! nový portál......

cert ( 6. ledna 2010 06:52 )

A o tom to je. Ty miliony se investují do luxusních aut, komfortních vybavení kanceláří vrcholných managerů a jiných daleko důležitějších věcí, než je bezpečí vás ovčanů. A proč ne? Vždycky se najdete vy "chytří", kteří tomu zatleskáte. ;-)

lexbarker ( 6. ledna 2010 06:51 )

jak jsem někde četl, parchant jel na schodu sám a matka si ho akorát chtěla přitáhnout k sobě. Jednoznačně její vina. Parchanti na schodech mají stát s dozorem na stejném schodu a držet se za ruku. Bohužel dnešní nevychovaní spratkové se neumějí chovat a jejich telecí rodiče se pak ohánějí trestním oznámením. Je to stejné jako když nechají parchanty v létě na zahradě jezdit na sekačce, bez dozoru. To je zkrátka dnešní mladá, nezodpovědná a vymatená generace.

Zobrazit celou diskusi