Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cestující z osudného letu: Myslela jsem, že umřu!

Autor: INT, pal - 
5. ledna 2010
16:05

Britka Laura Vincent (24), která na Boží hod vánoční seděla v osudném letu NW 253 z Amsterodamu do Detroitu, deníku The Sun popsala peklo, jež se na palubě odehrávalo během útoku Nigerijce Umara Farouka (23). Myslela si, že je to definitivní konec!

Laura v letadle seděla pouhé tři řady od útočníka z řad teroristické sítě Al-Káida, jenž se pokusil odpálit nálož, kterou měl připevněnou na těle. Cestující slyšeli výbuch a pak se vše odehrálo v několika málo vteřinách.

„Viděla jsem kouř a plameny a v letadle zavládla panika. Nejsem věřící, ale začala jsem se modlit. Myslela jsem si, že umřu. Hlavou mi běhalo jen, to je konec, to je konec…“, popisuje výzkumná pracovnice, která letěla na Floridu na svátky za svou rodinou.

„S paní, co seděla vedle mě, jsme se chytily za ruce. Nemluvily jsme, jen jsme se držely,“ pokračuje mladá žena v popisu děsivé situace. Na palubě osudného letadla se ocitla pouze kvůli tomu, že se kvůli problémům v sněhem zaváté Británii dostala déle na letiště.

Laura i ostatních 277 pasažérů letadla měli nakonec štěstí. Také díky tomu, že nakonec zachovali chladnou hlavu. Nigerijce, který měl na těle 80 gramů trhaviny, zneškodnili a požár uhasili pomocí dek.

Hrdinou se stal především nizozemský filmař Jasper Schuringa, který přes 4 jiné cestující skočil po Nigerijci a vytrhl mu výbušninu. Společně se členy posádky potom teroristu spoutali. Incident se stal pouhých 20 minut před přistáním na letišti v Detroitu!

glumik ( 7. ledna 2010 21:20 )

souhlas

mrum ( 6. ledna 2010 00:16 )

Co to je za větu: "...kvůli problémům v sněhem zaváté Británii dostala déle na letiště"? Správně je: "dostala se na letiště později," nebo "cesta na letiště jí kvůli sněhu trvala déle a zmeškala původní let" Nelze však "přijít déle"

derek ( 5. ledna 2010 21:24 )

Jasper Schuringa

Zobrazit celou diskusi