Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stromovku ozdobí řetěz dlouhý patnáct kilometrů!

Autor: hoř, kyc - 
20. prosince 2009
05:00

Přes 15 kilometrů dlouhý je nejdelší pražský vánoční řetěz. Do tvorby řetězu se mohl zapojit opravdu každý. Kolik přesně měří? A podaří se zapsat tento vánoční symbol do České knihy rekordů? To se dozvíte dnes večer v 17 hodin v pražské Stromovce! Organizátoři dokonce slibují, že dorazí i Ježíšek.

„Nápad to byl impulzivní, ale nakonec jsme ho dotáhli úspěšně do konce. Chtěli jsme s přáteli uspořádat něco pro děti,“ řekla Blesku organizátorka akce Helena Krausová s tím, že do tvorby řetězu se mohl zapojit každý.

„Stačilo vědět, že šířka proužku na jedno kolečko řetězu je 2 cm, délka proužku by měla odpovídat polovině formátu A4, použitý měl být klasický barevný papír a že se má vše slepit tekutým lepidlem,“ dodala.

Poslední kusy řetězu mohli autoři přinést v pátek do 18 hodin. Už v sobotu řetěz měřil přes 15 kilometrů. Přesnou délku však organizátoři nechtěli předem prozradit, všichni si prý mají počkat do nedělního vyhlášení. Na tvorbě vánočního řetězu se podílelo hned několik pražských nemocnic, školek a škol.

„Na závěr celé akce přijde i Ježíšek, který splní tři dětská přání,“ doplnila Krausová. Ježíškem bude pražský primátor Pavel Bém, který se zavázal ke splnění tří dětských přání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi