Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie dopadla zlodějský gang z Lounska

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, šim - 
17. prosince 2009
15:36

Policie zadržela pět mužů, které podezírá z rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Mají údajně na svědomí desítky vloupání do prodejen, restaurací, rekreačních objektů, skladů, garáží či dílen, celková škoda se zatím odhaduje na 1,6 milionu až dva miliony korun.

Vyšetřovatelé už obvinili čtyři muže z Lounska a jednoho z Uherskohradišťska z krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. V případě uznání viny jim hrozí až osmiletý trest, řekla mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Při zatýkání mužů asistovala podle ní i zásahová jednotka, jednačtyřicetiletý hlavní aktér série vloupání je totiž zvlášť nebezpečným pachatelem. "Obvinění muži ve věku od 23 do 47 let působili po celé republice s výjimkou východních Čech. Jen na Lounsku se kriminalistům podařilo objasnit 20 případů, které připisují pětici pachatelů. Vloupali se také do výherních hracích automatů, z nichž odcizili peníze," uvedla.

Muži kradli zejména drahé nářadí, různé domácí spotřebiče, elektroniku, jízdní kola, rybářské náčiní, alkohol či cigarety, které obratem prodávali. "Odhadovaná škoda zřejmě není konečná, kriminalisté sérii vloupání nadále vyšetřují. Nevylučují ani stíhání dalších osob," doplnila Střelcová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání