Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslanci si nadávali do pijavic, rozpočet ale schválili!

Autor: hof, pet, ČTK - 
9. prosince 2009
20:30

Poslanci jednali o rozpočtu na příští rok. Atmosféra ve Sněmovně by se dala krájet! Ozývají se urážky a křik. Za řečnickým pultíkem probíhaly hádky.

Drsně se do sebe pustili David Rath (ČSSD), David Šeich (ODS) a Zdeněk Lhota (ODS). Jak hádka probíhala?

„Vy jste totiž typická pijavice přisátá na veřejných penězích, když podnikáte s veřejnými penězi, podnikáte s penězi obcí, EU, s dotacemi,“ prohlásil David Rath (ČSSD) na adresu poslance za ODS Davida Šeicha.

„Mám dojem z předchozího projevu, že se podílíme na schvalování rozpočtu Kuby,“ nešetřil David Šeich z ODS kritikou šéfa ČSSD Jiřího Paroubka.

"Jste lhář a zneužíváte konexí.“ pokračoval Rath směrem k Šeichovi.

„Jsem ochoten ze svého finančně podporovat jednoho člověka z každé vyjmenované sociální skupiny, pokud se ke mně připojí alespoň jeden poslanec z ČSSD,“ kontroval David Šeich z ODS.

„Zatímco někteří si kupují drahé hodinky za své zdaněné peníze, tak někteří jsou sběratelé drahého umění a za krajské. To je problém vás, sociálních demokratů, že neutrácíte ze svého,“ narážel David Šeich z ODS na Rathovo vydražení vzácného obrazu pro Střední Čechy.

„Já bych vám tady rád věnoval osobně tisíc korun. Běžte do restaurace, povzbuďte poptávku,“ reagovaů poslanec ODS Zdeněk Lhota na slova Davida Ratha, že kdo podporuje snížení platů státních zaměstnanců, podporuje podříznutí koupěschopnosti obyvatel.

Úmorné a nekonečné handrkování o rozpočtu nejvíce unavilo ministra financí Eduarda Janotu. Během jednáni si několikrát položil hlavu do dlaní a chvílemi to vypadlo, že ho přemůže spánek. Těžko říct co v té chvíli prožíval, jedno je však jisté: TRPĚL!

Poslanci nakonec státní schválili rozpočet na rok 2010. Přes nesouhlas vlády přidali miliardy na sociální služby, platy úředníků a na platby zemědělcům, jak navrhovala levice.

Premiér Jan Fischer ještě předtím řekl, že poslanci ČSSD a KSČM schválenými pozměňovacími návrhy rozbořili úsporný balíček ministra financí Eduarda Janoty. Vláda se podle Fischera rozhodne, jak se k novému rozpočtu postaví. Ve hře je i její demise.

anelam ( 11. prosince 2009 06:41 )

Náhodou má socácek pravdu!!!!!!Ale DOBŘE UŽ BOLO!!!!!Proč se tedy nenazýváte růžovésvetlo-když budoucnost vidíte růžově?????

sosacek ( 10. prosince 2009 09:06 )

Chytrá,pochopila.. - taky se mi zdá,že se Češi už pomalu zapomněli smát a dělat si srandu za všeho,včetně sebe.Nějak s nostalgií začínám vzpomínat na soudruhy - a celkem poklidný a bezstarostný život/ano i bez toaletního papíru/.. Jinak žádný chudák nejsem - pro místní rejpaly..

anelam ( 10. prosince 2009 07:10 )

Ale on nás jen chtěl rozesmát!!!!!!! Vždyď ten náš humor umírá na úbitě!!!Noviny řeší superstar a jiné blbosti a bourají nám mosty?Kde budem bydlet?Nové nestaví a už je obsazeno!!A vyjít do ulic?6ádné ruské tanky ale NATO na nás!!!

gogo ( 10. prosince 2009 06:50 )

Kde jsme byli my ? Ta lůza ? Ta bohužel nikdy nevytváří dějiny. A když, tak vždy jen na krátkou dobu. To si ten "lid" vždy jen bláhově myslel že má na všem nějaký podíl. I na Letné, kdy cinkal klíči divadlu zvaném "Sametová revoluce". Bohužel. Dnes vládnou již jen peníze. Za které si můžete koupit vše. Moc nad jinými, vítězství ve volbách, právníky, soudce, politiky, dobrého obhájce, titul právníka, svůj obraz v médiích, nájemného vraha. Vše ...

dostojevskij ( 10. prosince 2009 04:07 )

Tak tohle mi mozek vůbec nebere!!!!!!! Republika je zadlužena a rozkradena. Učitelé, policisté, hasiči stávkují za platy, ale kde byli, když se zavíraly fabriky a brala se dělníkům práce????????? Rodiče přišli o práci a učitelé se podivují, že žáci jsou neukáznění. Rodiče jsou nuceni za mrzký peníz dělat cokoli a přesčasy jsou nutné, aby uživili rodinu. Není čas na rodinné dovolené!!!!! Státní zaměstnanci se spolu s politiky opět řehtají. Jim neubyde krajíc, opět oberou nejchudší a ty, kteří vytvářejí hodnoty!!!!!!!!!! Vybírat stokorunové poplatky za vydání neschopenky je otřes a ukazuje nabubřelost státní moci!!!!!! Pro pracující s hluboko pod hranicí průměru je to opět rána!!!!!!!!! Tož páni učitelé,profesoř, Vy kteří učíte matematické vědy, ekonomii apod, jak jste mohli dopustit takový deficit??????? (za dvacet let jste stávkovali jen za sebe!!!!!!) a na deficitu máte lví podíl!!!!!!!!! Lékaři, farmaceutické firmy se chtějí odvolávat, ale berte tam, kde nejsou peníze, ale jen armáda nezaměstnaných!!!!!!!!!!!! Policisté buzerují obyčejné lidi, ale prominenty přehlížejí!!!!!!!!!!! Armáda je ostudou národa!!!!!!!!!! Znovu se ptám, kde jste všichni byli, když se rozkrádal stát!!!!! Já Vám odpovím: hráli si na vlastním písečku!!!!!!!!!!!!!!! Ta menšina poctivých vlastenců má co dělat, aby přežila měsíc a neskončila pod mostem!!!!!!!!!!!!! Sytý hladovému nevěří: zlaté padáky za neschopnost, ČEZ, ČSA, zavření porcelánek, skláren, textilek, ... tam hledejte peníze, které dnes chybí. Vietnamce vykopte i s jejich HAF BUFETY a NEHTOVÝMI STUDII a nelegálními hadry a jiným brakem. Vraťte lidem práci!!!!!!!!!!! Až bude republika v plusu, potom můžete stávkovat, potom ano, ale nyní ne!!!!!!! Doma také nenakupujete blbosti na dluh!!!!!!!! Nebo ano????????? A Vy páni poslanci: vzpomeňte na pravé vlastence, kteří dokázali obhajovat národ. Vemte si příklad z 1. republiky. Kde jste byl Vyi, když se rozkrádala republika díky všem Vašim skvělým zákonům????????????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa