Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Zaútočil kladivem: Bude obviněn z pokusu o vraždu!

Autor: šim, INT, ČTK - 
30. listopadu 2009
11:24

AKTUALIZOVÁNO: Krvavý masakr se v neděli stal na ubytovně v Mělníku. Muž (41) zde zřejmě kladivem zaútočil na sedm ubytovaných. Na místě zasahovaly vrtulníky a sanitky. Podle policie bude muž během pondělí obviněn z pokusu o vraždu.

Útočníka podle ní čeká další výslech. Příčiny mužova jednání policie vyšetřuje. Údajně byl v době činu pod vlivem drog. Záchranáři, které k podezřelému policie přivolala, mu odebrali vzorek na toxikologické vyšetření, na jehož výsledky nyní policie čeká.

Incident se odehrál před 14. hodinou v okrajové části Mělníka. Podle mluvčího středočeské policie Jakuba Vinčálka muž napadl sedm lidí. Pět z nich je zraněno těžce, dva lehce. "Většina jich měla rány na hlavě, buď od sekyry nebo kladiva," řekla Blesk.cz mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

"V půl druhé odpoledne byla volána záchranná služba k úrazu obličeje muže v jedné z mělnických restaurací. Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že se u zraněného nejedná o běžné zranění, ale zřejmě o napadení," popsala zásah v Mělníku Tereza Janečková. Přivolaná policie pak v protější ubytovně, odkud zraněný přeběhl do restaurace, našla dalších pět zraněných lidí.

V ubytovně zasahovaly tři sanitky a dva vrtulníky. Zranění byli převezeni do nemocnic v Liberci, Mělníku a do Prahy. "Na místě bylo podle zasahující lékařky lehce zraněno ještě několik dalších osob, které byly po ošetření ponechány na místě, nebo je k lékaři později převezla policie," uvedla Blesk.cz Janečková. Všichni ranění jsou ve vážném zdravotním stavu. Podle TV Nova byla mezi oběťmi útočníka také jedna žena.

Muže, který je z činu podezřelý, zadržela středočeská policie. Motivy jeho činu policie zatím nezná. Byly mu odebrány vzorky krve, aby mohl být proveden toxikologický rozbor. Je totiž možné, že muž byl v době útoku pod vlivem drog.

Podle informací serveru Tn.cz útočník na ubytovně bydlel. "Bydlí u nás už asi 4 nebo 5 let. Má nějaké zdravotní problémy a podle všeho fetuje," řekl majitel ubytovny Bohumil Černý serveru Tn.cz. Obyvatele ubytovny podle Černého tvoří především lidé bez pevného zázemí a jiného bydlení. Všichni jsou Češi. Cizinci tam nepřebývají.

Muž byl chycen asi dva kilometry od místa činu, kde ničil auta. Policie ho zadržela při páchání přestupku.

petr11 ( 30. listopadu 2009 06:04 )

Když komunisté hlásali, ža kapitalismus je prohnilý, nevěřil jsem. Začínám věřit!!Vůči lidem určitě!!

lipno ( 29. listopadu 2009 22:50 )

A nůže beztrestně pokračovat!

vrba ( 29. listopadu 2009 21:10 )

v tom to vězí. Ukáže se, že v době činu byl nepříčetný, neprokáže se mu úmysl někomu ublížit a jako psychicky nemocný se dostane do blázince, odkud ho za dva roky odborníci jako vyléčeného pustí do ambulantní péče.

delavar ( 29. listopadu 2009 18:56 )

Musel být pěkně rozběhnutej! Teď už chápu,proč se říkaO ***E!

mattydeer ( 29. listopadu 2009 17:31 )

Tak jak zaútočil sekyrou nebo kladivem. Že se liší titulek s textem, to už je fakt bomba. Nebo titulek tvoří někdo jiný a text také. Nebo titulkář čerpá informace z od policie a textař si je cucá z palce ?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání