Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

V Krušných horách havaroval vrtulník

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív, ilustrační foto)
Autor: ČTK, pal - 
27. listopadu 2009
22:39

V Krušných horách na Mostecku odpoledne havaroval vrtulník. Pilot nezvládl mezi Horou Svaté Kateřiny a Brandovem řízení a se strojem tvrdě přistál v lese.

V kabině byl sám, vyvázl nezraněn. Důvodem havárie byl podle pilota neočekávaný boční náraz větru, řekla krajská policejní mluvčí Marie Pivková. Havárie vrtulníků, zejména civilních, nebývají příliš časté.

Stroj je z půjčovny, pilot má podle Pivkové všechna potřebná povolení k jeho řízení. "Spodek vrtulníku je zničený. Největším problémem nyní bude, jak poškozenou helikoptéru z listnatého porostu vyprostit. Naštěstí neuniklo palivo ani žádné další škodlivé látky," uvedla.

Policie místo havárie zajistila, k poškozenému stroji neumožnila přístup ani novinářům. Nepřál si to podle Pivkové majitel vrtulníku. Nehodu vyšetřují kromě policistů i odborníci z letecké inspekce.

Letos v srpnu u Nikolčic na Břeclavsku při přistání spadl ultralehký vrtulník do polí. Loni v srpnu přesekl v blízkosti zahrádkářské kolonie u Pavlovic na Přerovsku při cvičení bitevní vrtulník Mi-35 z přerovské vrtulníkové základny drát vysokého napětí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání