Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mladík (17) přežil dvě noci na kře s ledními medvědy!

Autor: ČTK, shp - 
10. listopadu 2009
22:45

Teprve sedmnáctiletý Kanaďan přežil dvě hrůzné noci na kře unášené arktickými vodami. Na velkém kusu ledu ale nebyl sám. Společně s ním tam totiž uvízli i tři lední medvědi!

Záchranáři mladíka objevili z letadla v pondělí. Když se jim ho podařilo z ledového pekla vyprostit, byl silně podchlazený a měl omrzliny.

Mladík a jeho sedmašedesátiletý strýc se vydali na lov a už od soboty byli pohřešováni. Posléze se zjistilo, že se jim porouchal sněžný skútr, takže oba museli pěšky k nejbližšímu městečku Coral Harbour na ostrově Southampton.

Mladý muž ale neměl takové štěstí jako jeho strýc a po náhlém popraskání ledu zůstal na velké ledové kře se třemi hladovými ledními medvědy.

Na kusu ledu a v třeskutém mrazu přežil dvě děsuplné noci. Jedna z šelem chlapce napadla, ale on se puškou ubránil a útočící zvíře zabil. Šlo totiž o medvědici, která se bála o svá mláďata.

Medvíďata zůstala u matčina těla a muž se snažil držet od nich co nejdál na nejvzdálenějším výběžku. Kra s mladíkem mezitím urazila v moři 45 kilometrů.

prezdivka1800 ( 11. listopadu 2009 12:27 )

respektk ( 11. listopadu 2009 07:57 )

prostě hustý....... Jen doufám, že ty mláďata taky nějak osvobodili, když byla na stejný kře.

Zobrazit celou diskusi