Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Politici, štvete 88 % Čechů!

Drtivá většina Čechů (88%) je nespokojena s českými politiky, ukázal to průzkum společnosti Median.
Drtivá většina Čechů (88%) je nespokojena s českými politiky, ukázal to průzkum společnosti Median.  (Autor: Blesk.cz)
Autor: ČTK - 
6. listopadu 2009
13:30

Na politiky je naštvaných už 88 % lidí! Vyplývá to z posledního průzkumu agentury Median.  Důvod? Zpackané předčasné volby!

Na kritickém postoji veřejnosti se podle Medianu podepsaly spory okolo předčasných voleb do sněmovny. Ty měly být v říjnu a byly odloženy na příští rok.

"Pouze 12 procent populace starší 18 let je se současnou politickou situací spokojeno," konstatoval průzkum. Více než dvě třetiny dotazovaných se také bojí, že domácí politické nejasnosti mohou poškodit postavení Česka v EU, konstatoval průzkum.

V řešení situace okolo sněmovních voleb se z politiků podle respondentů nejlépe choval prezident Václav Klaus, který dostal průměrnou "známku" 3,1. Nejhůře ze stranických lídrů dopadl šéf ODS Mirek Topolánek s průměrnou známkou čtyři. Z oddalování voleb podle 39 procent lidí nebude profitovat žádná strana, zmínil Median.

Průzkum Median probíhal od poloviny září do poloviny října, zúčastnilo se jej 1 374 respondentů starších 18 let.

Známkování politiků Známkování politiků | Blesk.cz

 

 

smrk ( 6. listopadu 2009 17:19 )

jsou jen čísla ,ale v tomto případě asi pravdivá - zbývajících 12 % jsou lidé, kteří si po roce 89 majetky nakradli,vytunelovali nebo dostali darem ze servilnosti k vrchnosti - asi by bylo dobré naše politiky vyopat a dát tam mladé !!!!!!

ruisendaal ( 6. listopadu 2009 17:16 )

S tím se dá jen souhlasit, ale mám oprávněnou obavu, že se nikdo třetí již nenajde. Před volbami nám zase budou mazat med kolem pusy, budou si sypat hlavu popelem, a až budou u vesla, tak se nic nezmění. Je jisté, že kapři si svůj vlastní rybník nikdy nevypustí, i kdybychom je všechny poslali do (_!_). Nedělejme si iluze! Pozdě bycha honit!

gogo ( 6. listopadu 2009 16:58 )

Bojím se že již tam je .....

gogo ( 6. listopadu 2009 16:57 )

To je opravdu ale slabý výraz .... A změna k lepšímu není ani na obzoru. Po dalších volbách bude jistě vše ještě horší. Ať je "vyhraje" Petr nebo Pavel ... Stále budou jen plané sliby, vydírání větších stran menšími stranami v koalici, podplacení přeběhlíci, svádění chyb na druhé, servilnost vůči USA, zvednuté prostředníčky, mlaskání u korýtek.. V tomto politicky trvalém marastu se jeví jako ze všech zel to relativně nejmenší zlo úřednická vláda. Ale která ve volbách vítězná politická strana toto uzná ? Které bude záležet víc na prospěchu této země než na prospěchu vlastním ? Žádné !! A o tom to vše je ….

aaamedaile ( 6. listopadu 2009 15:25 )

Jste nespokojeni s prací našich poslanců? Vadí vám umlčení novinářů zákonem? Vadí Vám doživotní imunita našich zákonodárců? Vadí Vám korupce v našem státě? Chcete v parlamentu nové tváře? Chcete jen tak vyrazit s přáteli, s rodinou, s dětmi do přírody? Chcete vyjádřit svůj názor a necítíte se na to jej veřejně prezentovat? Právě pro vás všechny je tu tichý protest Cesta z města 2010 – za pět minut dvanáct. http://www.facebook.com/group.php?gid=327508605326&ref=nf

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa