Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krumpáč v autě: Sto tisíc za dopadení kopáče!

Takhle objevil své auto místostarosta Alois Vychodil před dvěma lety.
Takhle objevil své auto místostarosta Alois Vychodil před dvěma lety.  (Autor: pro Blesk - Týdeník Jalovec)
Autor: Marie Machková - 
5. listopadu 2009
05:00

V Rožnově pod Radhoštěm někdo ničí auta. Představitelům radnice! A tak zastupitelé odhlasovali, že ten, kdo pomůže pachatele vypátrat, dostane sto tisíc korun. Z veřejného rozpočtu! Jeden z občanů kvůli tomu podává žalobu.

„Od roku 2007 jsme zaznamenali už pět útoků na soukromé vozy představitelů města. Místostarostce někdo propíchal gumy, člen fi nančního výboru a radní měli rozbitá okna a místostarostovi někdo dvakrát zabodl do kapoty krumpáč,“ řekl mluvčí radnice Tomáš Gross. Policie pachatele nevypátrala. „Ještě probíhá vyšetřování,“ sdělila její mluvčí Jana Bartíková. „Podle nás je to organizovaný zločin, a proto jsme požádali o pomoc specializovaný útvar policie,“ dodal Gross. Občané nad kroky radních kroutí hlavou.

Pavel Cabák dokonce s advokátkou sepisuje trestní oznámení na zastupitele, kteří nadstandardní podmínky vyšetřování odhlasovali. „Zajímalo by mě, proč nevypíší odměnu, když je poškozen běžný občan,“ ptal se Cabák. „Nestává se, že by občanům někdo rozbíjel auta krumpáčem. Toto jednoznačně souvisí s činností vedení radnice,“ odvětil její mluvčí. „V tom případě by se spíš než na svá auta měli kolegové podívat na neprůhledné zakázky města nebo na prodej golfového hřiště pod cenou,“ doporučil opoziční zastupitel Ivo Jelínek.

anasyi ( 7. listopadu 2009 18:27 )

Roznov pod Radhostem?To je asi to mesto,kde maji tu kauzu ohledne privatizace bytu?

kozelch ( 6. listopadu 2009 16:51 )

rožnovští, možná by jste měli zapátrat ve svém svědomí. Někdo je opravdu naštvanej a moc se s tím nes...re

Zobrazit celou diskusi