Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fotografie Obamových: Nafotila je Annie Leibovitz

Rodina amerického prezidenta Baracka Obamy na oficiální fotografii
Rodina amerického prezidenta Baracka Obamy na oficiální fotografii  (Autor: AP)
Autor: ČTK, pal - 
23. října 2009
23:12

Rodina amerického prezidenta Baracka Obamy si pro rodinné fotografie zaslouží jen to nejlepší. Bílý dům dnes vydal oficiální fotografie rodiny Obamových, jejichž autorem není nikdo jiný, než slavná fotografka celebrit Annie Leibovitz.

Napsala to agentura AFP.

Snímek pořízený 1. září v zeleném pokoji Bílého domu byl dnes vyvěšen na oficiálních profilech na internetových stránkách Flickr a Facebook. Zachycuje rozesmáté manžele Obamovi společně s jejich dvěma dcerami Maliou a Sashou. Prezident na focení odložil sako, děvčata mají na sobě bílé a šedé šaty a první dáma Michelle zvolila elegantní černou barvu.

Rodina Obamových se tak připojila k dlouhé řadě celebrit, které fotografka za svoji kariéru zvěčnila. Mezi osobnosti, které propůjčily svou tvář jejím snímkům, patří i britská královna Alžběta II. a přední hvězdy filmového i hudebního průmyslu.

Šedesátiletá fotografka se ale loni dostala do finančních potíží. Hrozilo jí, že přijde o autorská práva na své snímky, mezi něž patří například portrét nahého Johna Lennona s Yoko Ono, Whoopi Goldbergové ve vaně plné mléka nebo nahé těhotné Demi Mooreové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa