Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál na vysoké škole: Za zkoušku bábovku a úklid!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs, INT - 
16. října 2009
12:31

Chcete na vysoké škole opakovat zkoušku? Pak musíte pedagogovi uvařit, upéct, nakoupit, uklidit, nebo si s ním zahrát ping-pong!

Takovéto vydírání praktikoval učitel na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické! "Chcete opravnou zkoušku? Dobře, ale nabídněte protihodnotu. Myslete tržně," vybízel asistent Jan Vorlíček své studentky a radil jim, že by mu mohly třeba upéci buchtu, nebo si s ním zahrát karty.

Podivný pedagog byl po provalení skandálu nucen fakultu opustit, ale ani tak nemá pocit, že by se dopustil čehokoliv nesprávného. Tvrdí, že se pouze snažil studenty motivovat. "Bylo jen na invenci studentů, čím mne přesvědčí, abych jim vyšel vstříc a povolil opravný termín," řekl Vorlíček pro deník MF Dnes.

Vyprávění Vorlíčkových studentů působí tak trochu jako historky z psychiatrické léčebny. Jednu ze studentek pan asistent pochválil, když mu za náhradní termín přinesla vlastnoručně upečenou bábovku, zatímco další dívce zkoušku nepovolil, protože s ním "drtivě prohrála hru v pig-pongu". Výjimkou údajně nebyla ani 'protihodnota' v podobě úklidu Vorlíčkovy vily, nebo donesení nákupu.

"On požadoval i jiné věci než ty bábovky? Už kvůli nim jsme se s ním rozloučili. A že mu dívky i uklízely? Strašné," okomentoval pro MF Dnes případ děkan Národohospodářské fakulty Jiří Schwarz.

derek ( 16. října 2009 16:02 )

a o mafii zase tak hrozný to neni

Zobrazit celou diskusi