Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kindl: Za Diag Human 10 milionů!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
15. října 2009
12:10

Bývalý plzeňský proděkan Milan Kindl a další dva členové rozhodčího senátu měli za přezkum nálezu v arbitráži ČR a společnosti Diag Human každý dostat 10 milionů korun.

Deníku Právo informaci potvrdil nejmenovaný zdroj blízký vedení ministerstva. Zvýšení odměny pro rozhodce údajně iniciovalo ministerstvo, vzhledem k současným aférám kolem Kindla ale prý částka "již nemusí být aktuální", uvedlo Právo.

Čtěte také:
Mafie na právech: Zveřejněn seznam problematických studentů
Europoslankyně Češková: Dostala titul v Plzni!

Členy senátu jsou kromě Kindla i jeho student - šéf Hospodářské komory a pražský zastupitel za ODS Petr Kužel a švýcarský rozhodce Damian Della Ca. Přezkumný rozhodčí senát byl ustaven loni v létě, po prohře ČR v původní arbitráži s Diag Human, a dodnes se případu zřejmě ani nezačal pořádně věnovat.

Rozhodci v předchozím tříčlenném senátu, kteří kauzou zmařených obchodů s krevní plazmou zabývali přes deset let, si za to mezi sebou rozdělili asi 250.000 korun.

Kindl je zapojený do problémů na Právnické fakultě Západočeské univerzity.

gogo ( 15. října 2009 12:42 )

beztrestně, tak musí krást tolik, aby měl na dobrého právníka jako je na př. Sokol či Lžičař a pod. Zákony jsou vůči zlodějům a podvodníkům úmyslně nastavěny děravé, takže všichni velcí darebáci se u nás nemusejí ničeho obávat. Jen se o kousek nakradeného musejí podělit s "právníky" . Kindl - nechápu jak může být na svobodě a jistě úspěšně mařit vyšetřování. Tedy pokud nějaké skutečně probíhá ...

Zobrazit celou diskusi