Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Pohřeb řidiče kamionu: Ubili ho v Rumunsku!

Autor: Marie Machková - 
25. září 2009
05:00

Smutek, bolest i vztek. Emocí bylo tolik, že se málem do kostelíku v Hodoňovicích nevešly. Právě tam se včera odpoledne konalo poslední rozloučení s řidičem kamionu Jiřím Selčanem (†44), kterého v Rumunsku ubili k smrti.

Přišla snad celá vesnice. A samozřejmě kamarádi kamioňáci. „Byl to skvělý chlap. Šest roků jsem s ním jezdil po světě,“ potlačoval slzy kamioňák, který přijel až z Hranic.

„Jiřímu se před patnácti lety splnil sen. Začal řídit kamion. 13. září odjel na svou poslední cestu, ze které už se nikdy nevrátí,“ shrnul život zesnulého kněz. I na něm bylo vidět, jak ho zbytečná smrt, kterou zavinil někdo jiný, mrzí. „Když jsem slyšel o té tragédii v Rumunsku, netušil jsem, že obětí je člověk blízký a že ho budu za pár dní pochovávat,“ řekl rodině a dalším pozůstalým farář.

Otec čtyř dětí měl 21. září oslavit 45. narozeniny. „A příští týden jsme měli mít po třiceti letech sraz ze školy,“ řekla žena, která přinesla za všechny spolužáky k rakvi kytici. Když příbuzní a kamarádi spouštěli ostatky zesnulého do hrobu, začaly za hřbitovní zní troubit kamiony. Zvuk klaksonů ale přehlušil hlasitý pláč družky a matky dětí Jiřího Selčana Anny Pribulové. A maminku zesnulého musel podpírat mladší syn, aby se nezhroutila. Kondolence nebraly konce a přestože slzy většině přítomných nedovolily promluvit, bylo vidět, že Jiřího měli rádi a že jim bude chybět.

4791 ( 27. září 2009 07:34 )

co si cikorky dovolí a pořád jsou "chudáci" diskriminovaní! Ty hajz.ly co ho ukopali by měli přivézt do Čech a nechat je na 5 min. rodině a kamarádům!!!

jarypadlo ( 25. září 2009 13:42 )

A pozor na diskriminaci.Parchant co se tady sám utopil měl v TV každý den reportáž,tady stejnými parchanty surově zavražděný chlap,otec a kamarád nestál za pozornost...

eptisam ( 25. září 2009 09:51 )

rodině upřímnou soustrast

komarius ( 25. září 2009 07:10 )

Cikáni jsou nevyzpytatelní na celém světě!! Jinak samozřejmě,upřímnou sousstrast.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání