Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud dostal návrh na zrušení Dělnické strany

Akce Dělnické strany
Akce Dělnické strany  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: ČTK, pes - 
23. září 2009
20:59

Nejvyšší správní soud ve středu dostal od vlády návrh na zrušení radikální Dělnické strany. Jednat o něm bude již příští středu 30. září.

Vláda navrhla zrušení Dělnické strany poprvé již letos na jaře. Nejvyšší správní soud jí ale nevyhověl. Návrh byl podle ní špatně připravený a neobsahoval potřebné důkazy pro zrušení strany.

Mluvčí soudu Michal Lovritš uvedl, že současný návrh je poměrně obsáhlý. Návrh má 91 příloh. Senát soudu pro řízení ve věcech politických stran se s nimi začne v nejbližší době seznamovat. Příští středu bude jednat v neveřejném řízení o dalším postupu soudu v kauze. Konečný verdikt ale patrně nepadne.

Vládu v tomto sporu zastupuje advokát Tomáš Sokol. Dělnická strana považuje její návrh za důkaz své stoupající popularity mezi občany. K návrhu se rámcově vyjadřoval v uplynulých dnech ministr vnitra Martin Pecina. Médiím přitom ukázal fotografie spojující Dělnickou stranu s pravicovým extremismem.

Policejní experti na extremismus již léta řadí Dělnickou stranu a její příznivce k pravicovým radikálům. O spojení Dělnické strany s neonacisty ve výroční zprávě za loňský rok hovoří i Bezpečnostní informační služba (BIS). To jsou hlavní důvody, proč vláda návrh podala.

nika ( 25. září 2009 08:24 )

Já jsem zdravá a čistá. Nebudu kopírovat tvojí definici demokracie.Napsala jsem jen svoje svobodné myšlení a svůj názor.Takže za dr."Chocholouškem" si zajdi prosím tě sám, jo? V Bohnicích prý na tvojí nemoc pomáhají skotské střiky, extremisto !!! DS JEDNOZNAČNĚ ZRUŠIT A PRO EXTREMISTY NEJTVRDŠÍ TRESTY !!!

karel128 ( 25. září 2009 07:17 )

Nech se vyšetřit a dej si studenou sprchu. Víš co je demokracie.? Tady tedy není čistá, ale je o svobodě myšlení a slova. Ty bys byla nejradši, aby tady byla zase jen jedna, jediná - nejchytřejší, třídní strana bolševická- - VIĎ..!!!

nika ( 23. září 2009 21:26 )

Já doufám, že se Nejvyšší správní soud nedá nikým z Dělnické strany zmanipulovat či podplatit a tuto stranu definitivně zruší a udělá rázný krok, aby další taková strana už vzniknout nesměla. V OPAČNÉM PŘÍPADĚ BY VLÁDA MĚLA ROZPUSTIT NEJVYŠŠÍ SOUD, JELIKOŽ TU NENÍ PRO OBČANY A TUDÍŽ NÁM NENÍ K NIČEMU !!!

Zobrazit celou diskusi