Ivana Trump na vinici s košíkem na hrozny a démantem na gumové rukavici. Celá v bílém jako její o řadu let mladší milenec... Jeden z posledních výjevů výjimečné story výjimečné Ivany, která kdekoho omamuje a je čím dál virtuálnější.

Příběh této dámy je perfektním důkazem, že lze americký sen proměnit v realitu. A mohl být od minuty předlohou pro nekonečné romantické drama typu Dynastie. V čele s Ivanou, jež si s hrdinkou Alexis rozhodně nezadá. I Trump je velmi schopná (jak někteří tvrdí, všeho schopná) žena, vědoma si své neobyčejné, drilem, ambicemi a pragmatismem podložené existence. Žena, jež svou biografii (existuje několik verzí) stylizuje v dokonalou pohádku. A pokud by někdo z její minulosti chtěl tento pomník nějak zpochybnit, vystartuje na něj se suitou právníků.

Zalekl se i jistý přítel, který se s ní stýkal v době, kdy se ještě jmenovala Zelníčková. Reprezentovala socialistické Československo v lyžování a přivydělávala si jako úspěšná modelka. Tento muž byl svolný zavzpomínat na Ivanku v dokumentu, jenž o ní Česká televize připravovala. Jenže pak couvnul s odůvodněním: „Kdybych na kameru řekl, co si pamatuji a myslím, tak mě Ivana zažaluje o miliony a jejímu impériu budou ještě dlužit děti mých dětí…“ A mlčí i muži z dob její emigrace, kteří s ní měli tu čest být před vdavkami s Donaldem Trumpem. A v podstatě mlčí i Donald a po něm následující manželé. Zřejmě vědí proč. Pustit se Ivanou do křížku je jistě pekelné...

Ivana si ve své pohádce vystačí s tvrzením matky, která právem říká, že dcera byla od kolébky pilné, nadané a inteligentní děvče. A připouští i výpovědi vrstevnic, jež s ní v socialistickém Zlíně chodily do školy. „Ona byla vždycky jiná. To, jak se chovala, vypadala, nebylo normální. Už v první třídě tvrdila, že ji jednou bude znát celý svět,“ říká spolužačka Pavla Mrázková.

Fotogalerie
2 fotografie


Počáteční období emigrace ve svých biografiích Ivana každopádně ignoruje. Spokojí se s dobrodružným faktem, že před zraky diváků a rozhlasových komentátorů, přejela na lyžích přes čáru do Rakouska. O lyžaři Alfredu Winklemeierovi, který jí tenkrát pomohl a oženil se s ní, mluví z donucení. „Znali jsme se ze závodů. Už dlouho mě miloval. Útěk se mnou vlastně naplánoval. Já ho nemilovala a nikdy to nezastírala. Byl to obchod. On mě chtěl mít vedle sebe, já potřebovala legální doklady. Tak jsme si vyhověli,“ vysvětluje Ivana první, dva roky trvající manželství.

Prvním a posledním mužem, jenž v jejím romantickém životním dramatu s plnou parádou figuruje, je druhý choť, mediální magnát a majitel sítě kasin Donald Trump. Popelka ze světa za železnou oponou a její fešný, pohádkově bohatý princ... Povila mu tři děti, po jeho boku se pilně učila byznysu. Po jedenácti letech přišel rozvod. Byl stejně sledovaný jako kdysi svatba a tisíce žen Ivaně do hotelu Plazza posílaly povzbudivé dopisy. Bály se, aby se nezhroutila. Naprosto zbytečně.

Ivana na rozvodu s promiskuitním Trumpem v roce 1991 vydělala pětadvacet milionů dolarů a ty dokázala v oblasti módy plus kosmetiky zmnohonásobit. Na rozvodu založila kariéru. Stal se životním tématem, námětem jejích sladkobolných telenovel a románů. „Konečně můžete být sama sebou, zamilovat se do sebe. To ke štěstí úplně stačí,“ píše v novinových sloupcích Ivana, která jako VIP host talk show neustále tvrdí, že to nejlepší teprve přijde!

Bez ohledu na to, že se už rok po rozvodu znovu vdala za italského podnikatele Mazzucchelliho. Ostatně, byla to epizoda. Za necelý rok a půl byla opět svobodná. Pár měsíců trval i další svazek s bývalým boxerem a milionářem Gaetani d´Aragonou. A neslavně skončilo i soužití s chudým, o generaci mladším tanečníkem Rubicondim, z něhož loni v dubnu učinila s velkou pompou manžela. V podstatě hned poté žili odděleně, byť to Ivana s vehemencí popírala. Teď se po jejím boku oficiálně objevuje nový přítel, opět výrazně mladší Antonio Zechila.

Být symbolem úspěšné, samostatné a nesmírně bohaté ženy Ivaně k satisfakci nestačí. To je pro ni samozřejmost - jako podnikatelka exmanžela Trumpa (několikrát čelil bankrotu) dávno převálcovala. Bohužel na přitažlivost mladých krásných děvenek, s nimiž jí Trump zahýbal, nemá. I přes kvantum plastik, výplní kolagenu a injekcí botoxu. Bez ohledu na krásné mladé muže, jimiž si chce image nestárnoucí sexy třicítky pojistit. Ivana zřejmě nikdy nepochopí, že za prachy si mládí nekoupí. Její opuchle působící obličej má k původní, ostře řezané tváři hodně daleko.

Právníky hlídaný pohádkový příběh děvčete za Zlína se zkrátka čím dál tím víc stává virtuální story. A té nahrává i to, co říká v jednom ze svých životopisů Ivana: „Jistě, že existuje Bůh. Já sama to vím, protože jsem jeho mistrovským dílem. A když mě nemohl za manželku pojmout sám, tak mě seslal na zem.“

Myslím, že nastal čas, aby se Ivana Trump stala postavou komiksu, nejlépe hrdinkou počítačové hry, jako je Xena či Lara Croft.