Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bémův přítel Janoušek: Švýcaři prověřují převod dvou miliard!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
31. srpna 2009
07:32

Švýcarská prokuratura vyšetřuje v případu podezřelých účtů lobbisty a Bémova blízkého přítele Romana Janouška pohyby dvou miliard korun. Je to desetkrát vyšší suma, než o jaké se dosud v souvislosti s Janouškem vědělo!

Podle ministra vnitra Martina Peciny by se tím měli zabývat i čeští policisté a žalobci. Janoušek, jehož švýcarská konta byla před časem zablokována, se k případu nevyjádřil. Jako první o tom informoval deník Mladá fronta Dnes.

"Podle našich informací se během vyšetřování ukázalo, že celkově se jedná o částku v přepočtu téměř 120 milionů švýcarských franků uloženou na několika různých účtech," napsal švýcarský nedělník Le Matin Dimanches tím, že v září by měli švýcarští žalobci přijít v kauze s nějakým významným posunem. Nejvyšší státní zastupitelství ve Švýcarsku tyto informace zatím nekomentovalo.

Pokud by se prokázalo, že suma dosahující v přepočtu svou miliard korun patří Janouškovi, musel by lobbista a blízký přítel pražského primátora Pavla Béma vysvětlit, jak peníze získal. List však upozorňuje na to, že Janoušek má blízko k vlivným českým politikům, proto švýcarské úřady přistupují k aféře obezřetně.
"Do takových věcí by mělo státní zastupitelství i policie jít," řekl ministr vnitra Pecina. Podle jeho názoru se však s touto kauzou v Česku do voleb nic nestane, protože "teď mají všichni strach a čekají, co se stane".

Policie už dříve připustila, že na jaře odpověděla na žádost o právní pomoc švýcarské prokuratury, která prověřuje toky peněz okolo kont podnikatele Janouška. Švýcaři mu podle médií zmrazili účet se sumou přesahující v přepočtu nejméně 220 milionů korun a s podezřením, že jde o výsledek praní špinavých peněz se obrátili na české úřady.

Bémův kamarád: Podezření z praní špinavých peněz! Čtěte ZDE.

jarypadlo ( 1. září 2009 02:40 )

Švýcaři prověřují-cha-cha-jak můžou prověřit Občansko-Defraudační Stranu? Obvykle Drancující Soudruzi jsou jedna pakáž- a bratrstvo kočičí pracky.Opravdu Dobré Soudruhy kamarády má primátor,jistě mu dělají nejen reklamu/reklamaci,ale i radost.Jen tak dál-Občansko-Demagogická Svoloči.Voliči vám drží

krabi ( 31. srpna 2009 14:07 )

zdendan ( 31. srpna 2009 10:48 )

co jiného se dá čekat od zkorumpovaných gaunerů z ODS!!!

karlos ( 31. srpna 2009 08:44 )

Švýcaři by mohli prověřit i účty jiných politiků a podnikatelů.Všichni si chystají zahraniční azyl.Co by tu za pár let dělali?Vymetali prázdnou státní kasu?Pak se sem vrátí i sudeťáci a budeme rádi.

karlos ( 31. srpna 2009 08:41 )

Janoušek je starý?Kradou už mladí a od starých k tomu mají požehnání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa