Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Janouškovy pozemky v Podolí: Kdo tady lže?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Veronika Pukačová - 
20. července 2010
06:30

V sobotu Blesk upozornil na nebývale výhodný nákup pozemků Romana Janouška, přítele primátora Béma, v Podolí. Zatím nikdo nedokáže říct, kdo vlastně změnu územního plánu, na níž by Janoušek mohl vydělat desítky milionů, navrhl. Radní pro oblast územního rozvoje Martin Langmajer (ODS) tvrdí, že navrhovatelem byla městská část. Ta však zásadně nesouhlasí! Tak kdo lže?!

Podnikatel Janoušek koupil pět pozemků v Podolí o celkové výměře 3860 m2 od soukromé osoby v únoru 2004. Blesku se podařilo zjistit, že za ně dal tehdy milion a půl. Kdyby se ale plochy změnily z nelesních porostů na plochu pro bydlení, mohl by nyní podle realitních makléřů Janoušek dostat i 30 milionů! „Pro jednobarevnou radu složenou výhradně z ODS nebyl problém to odhlasovat. A v zastupitelstvu mají modří 42 členů a ke změně územního plánu stačí 36,“ řekl Blesku zdroj z magistrátu.

„Já nemám čísla parcel a nezajímá mě, zda je to pana Janouška, Béma, Nečase nebo Paroubka. Mě rozhodně pan Janoušek o nic nežádal a jsem přesvědčen, že ani pana primátora. Změnu navrhla Praha 4,“ tvrdil Blesku radní pro oblast územního rozvoje Martin Langmajer. A asi nepočítal, že si to redaktorka ověří. „Naše městská část nikdy takový podnět nepodala, zásadně s ním nesouhlasí a dokonce přijela usnesení zastupitelstva, aby na tomto území byla zachována zeleň,“ oponuje mluvčí Prahy 4 Žaneta Pilařová.

Jak je tedy možné, že zrovna tyto pozemky se možná změní ve velmi výnosnou investici? „Podobných případů jsou v připravovaném územním plánu stovky. Týká se to i případu pozemků pana Janouška. Územní plán nereaguje na vlastnická práva. Jde o změnu všeobecnou,“ uvedl ředitel útvaru rozvoje Bořek Votava.

vagen ( 20. července 2010 20:43 )

Janousek je jak rikaji zlodejsky kral modrych strak

vagen ( 20. července 2010 20:42 )

a nikdo to nezastavi ..

vagen ( 20. července 2010 20:41 )

- 10 let to vi kazdy a co se stalo , krade porad jak vzteklej !?

komin ( 20. července 2010 20:38 )

musi byt dost jednoduchy pan radni

komin ( 20. července 2010 20:36 )

zlodej davno uhelnatej ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa