Dvě stě padesát tisíc, které herec Pomeje prý dostane za účinkování v polské komedii, není až tak oslnivou částkou za hlavní mužskou roli mafiána včetně obětování vlasů. Tahle suma, k níž by se teoreticky neměl díky exekuci vůbec dostat, představuje kapku v moři vzhledem k částce, kterou na něm stát vymáhá. Nicméně může tvrdit, že snaha by tu byla a na chvíli bude mít klid. Navíc má nějakou dobu o živení svého jména postaráno. A to je také plus.

Domnívám se, že současný, henou potetovaný a vyholený mafián se ani nemusí bát, co jeho ultra novému vzhledu řekne manželka, jak se strachuje. Iveta si na něm přece cení schopnosti empatie, širokého srdce a velikosti mužství. Nikoli pomíjivého vzhledu.

Fotogalerie
3 fotografie


To, co překvapuje, je reakce čtenářů. Zatímco jindy jsou jejich soudy o Pomejem většinou negativní, v případě holé lebky a image primitivně prvoplánového drsňáka reagují překvapivě pozitivně. I ti, co podotýkají, že tohoto pána nemusí, míní, že: "konečně vypadá civilizovaně…", "nepůsobí jak voslizlej strejda…", "vypadá jako chlap, ne přerostlý orangutan..."

Lidem jsou zřejmě vyholené akční gorily bližší, než zbojníci romantického typu Robin Hood. Tuto malou statistiku poněkud zpochybňuje průzkum, který jsem u redakčních kolegyň ze společenské rubriky podnikla. Všechny unisono prohlásily, holá hlava ne! Až na jednu, která podotkla, že změna účesu nemůže její názor na tohoto muže ovlivnit.