Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Volby 2009: Mirek Topolánek dostal kamenem do hlavy! Policie zná útočníky!

Mirek Topolánek - dostal kamenem a směje se tomu...
Mirek Topolánek - dostal kamenem a směje se tomu...  (Autor: Foto - ODS)
Autor: pes, jos, bum, op, bel - 
22. srpna 2009
20:45

AKTUALIZOVÁNO: V pátek byl napaden předseda ODS Mirek Topolánek. V Hustopečích u Brna ho napadli 4 mladíci a zranili kamenem v obličeji. Policie zná totožnost majitele auta, který se zřejmě na útoku podílel, a ještě jednoho z dotyčných.

Řidiče ani druhého podezřelého policisté podle mluvčí ještě nenašli ani nevyslechli. "Pátrání probíhá v Praze i na jiných místech v Česku," uvedla břeclavská policejní mluvčí Alice Čechová. Odmítla prozradit, na základě jakých stop či svědectví zjistili policisté jméno druhého útočníka. Nechtěla komentovat ani motiv útoku.

Televize Nova uvedla, že se jí údajně sám přihlásil jeden z útočníků. Tvrdil, že si útok na předsedu ODS u nich někdo objednal a že neházeli kameny, ale pouze vajíčky. Televize však nebyla schopna ověřit totožnost muže. Uvedla pouze, že znal dosud nezveřejněné detaily z útoku.

Incident se stal poté, co Topolánek dohrál na koupališti beach volejbal. Mladíci ho nejdřív slovně napadli, pak po něm hodili vajíčka a nakonec zaútočili sprškou kamení! Incident se stal asi v 16:15. Topolánka zranili nad pravým okem! Zasaženo bylo i několik novinářů. ODS již na policii podala trestní oznámení.

Mirek Topolánek Mirek Topolánek | Foto Blesk - O. Požár

Předseda ČSSD Jiří Paroubek, který byl letos při několika veřejných akcích terčem takzvaných vajíčkových útoků, vyjádřil Topolánkovi podporu a solidaritu. Věří prý, že policie pachatele dopadne a budou potrestáni. "Odsuzuji jakoukoli formu násilí a osobní útoky v politické kampani," uvedl Paroubek v písemném prohlášení.

Mirek Topolánek byl po incidentu ošetřen a pokračoval v předvolební cestě po Česku. V Mikulově absolvoval degustaci vín a v 7 hodin poté odjel na koncert duchovní hudby do Vranova u Brna.

Odpůrce přinesl bačkory J. Paroubkovi. Chtěl ho poslat do politického důchodu! Petra Paroubková manžela bránila a pohádala se! Čtěte ZDE!

-VOLBY 2009: Blesk.cz, váš volební průvodce-

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

blbostzabiji ( 26. srpna 2009 23:03 )

....koukni se ještě na jeho fotku na nočním stolku, pak se u ní udělej a jdi nynat

ajaztassi ( 25. srpna 2009 07:43 )

Právě jsem to chtěla napsat. Kdyby dostal kamenem, tak by to bylo vidět, ale nemá ani modřinu. Škrábla ho skořápka, krev si rozmatlal sám, aby vypadal jako oběť. Možná si to zajistil sám, aby nabyl na důležitosti. Tragický komediant.

sklenicka ( 24. srpna 2009 14:08 )

Pan Topolánek není pro mou rodinu žádný politik který by se neměl zdržovat v popředí v naší politické svéřé,už jen proto že opustil svou ženu a děti,opravdu dává příklad naší mladé populaci.Je to skrátka chlap s velkými gulemi jak o sobě prohlásil.

sklenicka ( 24. srpna 2009 13:42 )

Je to podvodník. Když já jsem to tam dal tak jse vše vyplnil a najednou tabulka. Pošlete SMS ..... Cena 1 sms 79KČ .Docela jsem byl naštvanej.... Ale dám vám jsem adresu kde jsou testy zdarma.

jity ( 23. srpna 2009 11:17 )

Dostat do kebule šutrem tak mám přinejmenším otřes mozku. Takže nepřehánějme, ty pionýrský šátku. Když jsi si na něj vzpomněl tak ho asi doma máš. Ten rovnej chlap ho také nosil i svazáckou košily.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa