Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Čtenáři Blesk.cz: Zavřete matku do rozpáleného auta

Na děti uvězněné v zaparkovaném autě na sluníčku upozornila policii náhodná kolemjdoucí...
Na děti uvězněné v zaparkovaném autě na sluníčku upozornila policii náhodná kolemjdoucí...  (Autor: Foto - MP Mladá Boleslav)
Autor: rvs - 
11. srpna 2009
16:19

Případ nezodpovědné matky, která nechala svého měsíčního syna a dvouletou holčičku 35 minut v rozpáleném autě, čtenáře Blesk.cz pořádně pobouřil! Všichni se shodují na jednom - žena, která takto riskovala životy svých dětí, by měla být přísně potrestána!

Vybrali jsme aspoň několik z příspěvků, které jste napsali do diskuse na Blesk.cz:

Já bych milou maminku zavřela do toho auta v té samé situace a nechala jí tam do naprostého vyčerpání bez možnosti úniku, aby si uvědomila, jakou tragédii mohla způsobit. Nevěřím, že bude nějak potrestaná, maximálně se u ní udělají dvě, tři návštěvy sociálky, možná ani to ne. (Beruška 131)


Ta snad ani nemůže mít všech pět pohromadě, člověk může zazmatkovat, to ano, ale takhle vystavit vlastní děti nebezpečí? Může být ráda, že si těch dětí všimla paní co šla kolem, déle taky mohlo být už pozdě. Takovou nezodpovědnou matku těm dětem fakt nezávidím, pokuta je trochu k smíchu, nechápu jak může napadnout normálně myslícího člověka nechat v autě měsíční miminko. Sociálku na ní a pěkně pod drobnohledem! (p12n13)


Matka nechala děti v rozpáleném autě (50°C): Vyvázne pouze s pokutou! Čtěte ZDE.


Také jedu s dětmi nakupovat a to mám 3, nenapadlo by mě je nechat v autě !!!! Docela bych jí přála, aby si její okolí na ní nějaký ten týden pěkně ukazovalo, ať má ostudu. (Akka)


Nepochopím, jak je možné, ze policie nevznesla trestní stíhání, proti té ženské, co si hraje na maminku! Jak je možné jednoměsíční dítě nechat 35 minut spolu s dvouletým samotné KDEKOLIV? Natož v rozhycovaném autě? To není roztržitost, ani náhoda, nebo nehoda, ani laktační psychóza! To je naprostá ignorance a zanedbávání péče! Co sociálka? Policie byla svědkem toho, co se stalo. Jak je možné, ze tu ženskou neženou podle zákona před soud? (Občan)


V nedávné době přece bylo několik takových případů, kdy ty nebohé děti se udusily. Podle platných zákonů bych jí děti odebrala. Člověk, který vůbec nemyslí se o malé děti těžko může dobře starat. (Raspina)


Jak vůbec někoho může napadnout, nechat dítě, jakkoliv staré byť jen půl hodiny v autě? A měsíční miminko? (Cleo)


Toto může udělat nemyslící tvor.Co s takovou ženskou?Žádná pokuta, zavřel bych jí do toho auta, ať si zažije to samé jako ty malá miminka. (Romario71)


Pochopím ledacos, lidi udělají chybu v roztržitosti, ve stresu atd... Tady ale nepochopím dvě věci. Všude se o tom píše, jak se nemají nechávat děti nebo zvířata zamčené v autě na přímém slunci, už x-krát se to stalo a ona to zase nějaká 'dylina udělá'. A za druhé nechápu, jak může nechat své dvě děti, z toho ještě jedno je miminko SAMOTNÉ bez dozoru a to půl hodiny. Jak je vůbec může opustit. Hlava mi to nebere a tu zenu bych nekompromisně potrestala, protože pro tohle omluva není vůbec žádná. (Saryk)


Každou chvíli se to objeví v tisku a mámy se ne a ne poučit! Zase se najde jedna, která tohle udělá. Divím se, že jí děti vrátili. Měla by ji pořádně hlídat sociálka. Bůh ví, co tuhle povedenou "mámu" napadne příště. (Mango)


Pokutou mizernou mámu nepotrestáte,jen ošidíte její děti.Měla by být donucena k veřejně prospěšným pracím někde v nemocnici,třeba na dětské onkologii,aby si uvědomila cenu života, a viděla tragédii nemocných a umírajících dětí. (Gordon)

vwclubcz ( 12. srpna 2009 00:24 )

Včera jsem okolo toho místa jel. nejdřív jsem si myslel,že tam chytaj policajti,ale potom jsem viděl 1. velký policejní auto a jednu fabii měšťáků.Bylo to v zapadlý části Mladý Boleslavi pod kulturákem kousek od 3. brány Škoda a.s. děti měli štěstí,že si jich někdo všimnul v tý ulici,kde se to stalo projede minimum aut a projde minimum chodců...

adelkapo ( 11. srpna 2009 22:52 )

asi nemáš děti,co??nevíš co mluvíš.všichni děti nejsou ječouni

paila ( 11. srpna 2009 22:00 )

vechtrvesluzbe: Jeji deti nevriskaly, jsou to hodne deti, ale zdá se mi, Vy jste alergický na všechno. Možná ani děti nemáte rád, ale jakmile je možnost na někoho slovně plivnout, tak proč to neudělat, že? Nevím, jak to bylo v tomto konkrétním případě, ale to neví asi nikdo z nás diskutujích a přesto všichni anebo alespoň většina soudí. Já doufám, že ta maminka už to nikdy neudělá a že se z toho dostanečně poučila a taky doufám, že ty děti jsou v pořádku.

sharka ( 11. srpna 2009 20:04 )

napsal jsi: Pokutou mizernou mámu nepotrestáte,jen ošidíte její děti.Měla by být donucena k veřejně prospěšným pracím někde v nemocnici,třeba na dětské onkologii,aby si uvědomila cenu života, a viděla tragédii nemocných a umírajících dětí. (Gordon) Já na to: Ona se neumí postarat o svoje, to by to na onkologii dopadlo,kdyby ji tam pustili.....

spacir ( 11. srpna 2009 19:59 )

O jednani teto zeny nema vyznam diskutovat. Ponechat deti bez dozoru v uzavrenem aute, na jakoukoliv dobu, je nepripustne. V USA by byla brana na zodpovednost i kdyby v aute nechala psy, ne deti a odchazela by z parkoviste s nejvetsi pravdepodobnosti v poutech.

Zobrazit celou diskusi