„Mamince už bylo špatně od srdce na dovolené ve Španělsku a zpráva o tátově smrti jí ještě přitížila,“ řekla včera Blesku smutně Zuzana s tím, že Květa je právě v nemocnici, kde jí na kardiologii dělají EKG.

Herečka Fialová má se srdcem problémy už delší dobu. „Říkala jsem mamince, že v tomto počasí by neměla být v Praze, ať jede na chalupu. To ona ale rázně odmítá,“ říká Zuzana, která má o matku velký strach. A pohřeb manžela a režiséra Háši, za kterého se Květa provdala před 50 lety, herečce na zdraví rozhodně také nepřidá. Navíc, musí najít ještě řečníka. „Víte, mluvit na pohřbu je pro každého moc těžké. Maminka už poprosila Václava Postráneckého. Předběžně jí slíbil, že to pro tatínka rád udělá,“ svěřuje Zuzana.

Fotogalerie
1 fotografie

Pohřeb režiséra Háši proběhne ve čtvrtek 13. srpna ve Velké obřadní síni ve Strašnicích. Jisté je, že pak se uskuteční rozptyl, rodina ale zatím neví, kde. „Zaprvé nemáme žádný rodinný hrob a potom, táta by si to tak přál. Najdeme s rodinou nějaké místo, o kterém budeme vědět jenom my,“ vysvětluje Zuzana s tím, že její otec měl ještě dva syny z prvního manželství.

Pavel Háša zemřel na zástavu srdce v Gerontologickém centru v Praze 8, kde byl tři roky hospitalizován s Alzheimerovou chorobou. „Ráda bych tomu centru poděkovala. O tatínka se starali fantasticky,“ rozplakala se Zuzana.